19/09/2024 - 3:11
Més

Sofía Rodríguez, d’Ontinyent, campiona en el primer Campionat d’Espanya de Gravel

Altres notícies

La ciclista Sofía Rodríguez, natural d’Ontinyent, ha fet història aquest cap de setmana en proclamar-se campiona en la categoria elit femenina en el primer Campionat d’Espanya de Gravel, celebrat a Santo Domingo de Silos, Burgos. En una prova disputada sota el marc de “The Bandit”, Rodríguez va mostrar un domini imponent al llarg dels 135 km de recorregut, on es va imposar en solitari a la meta.

La carrera va comptar amb la participació de més de 400 ciclistes, incloent-hi noms reconeguts com Alejandro Valverde, Sergio Mantecón i Samuel Sánchez, fet que va donar encara més rellevància a la victòria de la valenciana. A la categoria masculina, el vencedor va ser José Manuel Díaz Gallego, després d’un emocionant duel amb Valverde.

Una victòria sòlida

Rodríguez, que competeix amb l’equip Nesta, va estar acompanyada per les germanes González durant els primers quilòmetres de la prova, però un incident va obligar a Alicia González a abandonar la lluita pel títol. La ciclista d’Ontinyent, juntament amb la seua companya de l’equip i campiona d’Espanya de Ciclocross, va treballar per a deixar enrere a la resta de participants, i en l’última pujada, va imposar un ritme imparable que li va permetre travessar la línia de meta en solitari.

Lucía González va acabar en segona posició a 18 segons, mentre que Elisa Caldas va completar el podi a més de 12 minuts de la guanyadora. En la categoria sub-23, la vencedora va ser María Módenes, seguida de Carlota Casanueva i Nahia Arana.

Emoció a la categoria masculina

En la categoria elit masculina, la carrera va ser intensa des dels primers compassos. Un grup format per Valverde, José Manuel Díaz Gallego i altres ciclistes destacats es va desmarcar des de l’inici. No obstant això, va ser en els últims 30 km on Díaz Gallego va fer el seu moviment decisiu en l’última pujada, obrint una diferència que Valverde no va poder contrarestar malgrat la seua tècnica en la baixada. Finalment, el ciclista del Burgos-BH es va imposar amb un temps de 4:16:29.

Sergio Mantecón va completar el podi en tercera posició, mentre que Kevin Suárez va ser quart. En la categoria sub-23 masculina, el millor classificat va ser Raúl Rodríguez, qui va superar a Andrés Taboada i Miguel Díaz.

Ontinyent en el mapa del ciclisme

La victòria de Sofía Rodríguez en aquest primer Campionat d’Espanya de Gravel no només suposa un èxit personal per a l’ontinyentina, sinó que també situa Ontinyent en el mapa del ciclisme nacional. Aquesta disciplina, que combina elements del ciclisme de carretera i muntanya, està guanyant popularitat, i amb triomfs com aquest, queda clar que la nostra comarca pot continuar donant grans noms en el món de l’esport.