23/07/2024 - 9:46
Més

  La serra de l’Ombria serà protagonista de les rutes senderistes d’Ontinyent i Fontanars

  Altres notícies

  Quasi un centenar de senderistes van disfrutar el passat cap de setmana de les rutes proposades per Otos, el camí de la caseta de Xamarra, i el Ràfol, la pujada a les Fontetes. Per al cap de setmana que ve, Fontanars proposa diumenge una ruta per la serra de l’Ombria de 10 quilòmetres i dificultat mitjana que passarà pel barranc de Pérez, la replana, l’alt del moro i la carrasca del tio Kiko i dissabte, Ontinyent acompanyarà els inscrit a l’alt i la cova de Soterranya en un recorregut per antigues infrastructures de pedra per a la recàrrega dels aqüífers de la serra de l’Ombria.

  El recorregut discorre per la part central de la serra de l’Ombria, a les espatlles de la finca de l’Esquererola. En l’excursió es descobriran els perfils abruptes dels barrancs de l’Àguila i el de Palàcios, travessats per la senda d’enginyers, la qual els conduirà a la cova de la Soterranya, punt d’atenció principal de la caminada. En esta cavitat natural es donaran a conéixer els curiosos treballs de mamposteria que es van fer a principis del segle passat per a frenar l’erosió i alimentar els aqüífers. A més, pujaran a l’alt de la Soterranya, visitaran l’alberg de Riello i contemplaran una bella i centenària carrasca al mirador magnífic de l’Esquererola. El punt de trobada serà a l’aparcament del Pou clar des d’on es traslladaran amb els vehicles fins el mas de l’Esquererola, on començarà la ruta de 9 quilòmetres i dificultat mitjana.

  Des del 16 de setembre i fins al 10 de desembre, 25 pobles de la Vall d’Albaida oferixen als participants els secrets millors guardats dels seu patrimoni natural. Les rutes comencen a les 9 del matí i cal inscriure’s abans del dijous de migdia al portal turístic valldalbaida.com. Tenen un cost de 2€ en concepte d’assegurança i degustació gastronòmica i estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i compta amb el patrocini del Pla de competitivitat de la Vall d’Albaida del qual formen part l’Agència Valènciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -