Reprenen l’activitat les primeres Escoles Esportives Municipals d’Ontinyent

0

Les Escoles Esportives Municipals d’Ontinyent han començat a reprendre l’activitat amb l’arribada de la Fase 1 del desconfinament. En concret, han tornat a posar-se en marxa les escoles de tennis, atletisme, triatló i ciclisme, ja que són les que poden fer ús de les primeres instal·lacions obertes per al seu ús al poliesportiu: la pista d’atletisme, el velòdrom, les pistes de tennis o l’espai de tir amb arc. Una tornada a l’activitat que arriba després que tant estes com la resta d’Escoles Esportives Municipals hagen estat actives de manera virtual a les últimes setmanes en les xarxes socials de l’Ajuntament, al marc d’un Pla Esportiu que ha oferit un total de 22 “masterclass” virtuals que han registrat més de 70.000 visualitzacions al seu conjunt.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava el positiu impacte que ha tingut aquest Pla Esportiu a les setmanes de confinament més estricte, “a les quals hem pogut ajudar a mantenir un millor estat físic i emocional a veïnat de totes les edats, seguint les recomanacions d’activitat física en els espais domiciliaris de la Societat Espanyola de Medicina de l’Esport”. El Pla que es va posar en marxa amb continguts sobre xicotets exercicis de manteniment muscular, respiratoris, de flexibilitat, i activitats caseres adaptades per a tots els grups d’edats; i, després de ser difós pels mitjans de comunicació autonòmics, va ser replicat per molts altres ajuntaments.

A més a més, explicava Borrell, “hem pogut donar a conèixer les escoles esportives municipals que es practiquen a Ontinyent i recolzar econòmicament als monitors i monitores de les Escoles Esportives Municipals en estos dies tan difícils”. Ara, amb la represa progressiva de l’activitat esportiva presencial, el regidor incidia en què Un període al qual la regidoria d’Esports també ha oferit un servei d’atenció psicològica a esportistes davant la crisi del Covid-19, que ha servit per abordar amb els esportistes de manera seriosa i professional aspectes com la gestió d’emocions, mètodes d’adaptació mental o pautes per la tornada a l’activitat.

Una tornada a l’activitat per a la que el regidor d’Esports demanava a la comunitat esportiva “la mateixa responsabilitat que han vingut mostrant fins ara respectant el confinament. Una responsabilitat que ens ha permès ser, junt a Gandia, les úniques ciutats de més de 30.000 habitants a la província que ens trobem a la Fase 1, i que ara hem de mantenir seguint les recomanacions i indicacions que se’ns facen des del Govern d’Espanya quant a la pràctica esportiva durant les diferents fases del desconfinament”, destacava.

El regidor, que aprofitava per felicitar a l’equip de futbol de l’Ontinyent1931 pel seu ascens a 1ª regional, i a l’equip femení del CD Ontinyent per mantenir-se en 1ª regional, recordava que per a reservar les instal·lacions obertes al públic al poliesportiu s’ha de fer reserva prèvia als telèfons 962912701 ó 600502633.

Activitats en matèria de Joventut

Borrell, com a coordinador d’Educació, Esports i Joventut, ha felicitat al regidor de Joventut Jordi Vallés per la tasca desenvolupada per la regidoria de Joventut durant les darreres setmanes de confinament, amb iniciatives com la programació d’activitats de “Joventut A Casa” i “EspaiJove A Casa”, el “festival dels balcons” junt a la regidoria d’Infància que gestiona Katty Ushiña; l’atenció telefònica i telemàtica des del primer dia per a l’assesorament psicopedagògic, d’estudis i laboral als i les joves; o el recolzament al Pla Pedagògic municipal amb el jovent dels instituts.

Jordi Vallés, que recordava que durant estes setmanes també s’ha continuat amb la coordinació amb el CLJO, l’IVAJ i els tècnics de joventut comarcals, tenia paraules d’agraïment “per a la joventut que s’ha quedat a casa i que han donat un gran exemple als adults en moltíssims casos, un exemple que els animem a continuar també en la fase 1 del desconfimanent i les següents”, concloïa.

Publicitat