Ontinyent acollirá la sisena edició del Duatló

0

Ontinyent acollirà diumenge el seu VI Duatló Ciutat d’Ontinyent, una competició multiprova recuperada per la nova junta Club Triatló Ontinyent amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. La cita ontinyentina, que es desenvoluparà en la modalitat esprint i serà puntuable per a la lliga de clubs (que consta de cinc proves) començarà a les 9.30 hores des del Poliesportiu Municipal en la seua modalitat masculina.

Des d’aquest espai, que servirà d’epicentre i de box per al desenvolupament de la prova, partirà la prova femenina cinc minuts més tard pel mateix recorregut: El primer segment constarà de 5 kilòmetres de cursa a peu i completarà dos voltes per un circuit proper a la zona del poliesportiu; Pont del Salt del Bou i les Carmelites inclosos. El segment ciclista serà de 20 kilòmetres i buscarà direcció Fontanars. En les proximitats de l’inici del port, els duatletes pegaran la volta per tornar a Ontinyent. El metres finals de la cursa, 2’7 km del tercer segment, també seran a peu, però amb un recorregut més curt que el primer.

Pel que fa a la participació ontinyentina, el club Triatló Ontinyent presentarà dos equips; un masculí i altre femení. El grup de xics els conformaran Aitor Gómez, Luis Guerola, Diego Soler, Vicent Tolsá, José Torró i Luis Mullor mentre que el de xiques estarà format per Alicia Llopis, Eva Gandía, Nuria Tolsá i Maika Mollá. Òscar Borrell, felicitava al Club per tornar a posar en marxa el duatló Ciutat d’Ontinyent després d’un temps d’absència i donava les gràcies a Fernando Silvestre i Antonio Martinez per la seua tasca al capdavant del Club Triatló Ontinyent.

Des del Club i la regidoria s’ha fet una crida als veïns i veïnes a gaudir d’aquesta prova i tenir en compte que la prova discorrerà per una zona urbana del barri del Llombo i per la carretera de Fontanars, el que provocarà talls intermitents entre les 9:00 i les 11:00 hores de diumenge aproximadament.

L’Ajuntament està treballant amb diferents clubs locals de la ciutat en l’elaboració d’un calendari que, explicava el regidor d’Esports, Òscar Borrell, “ens permeta minimitzar les molèsties a la població i alhora fomentar la pràctica esportiva i els seus valors”. D’aquesta manera, després del Cross Ciutat d’Ontinyent en gener i el Clariano Trail en Febrer, aquest diumenge 6 de març tindrà lloc el VI Duatló Ciutat d’Ontinyent, i als propers mesos ja hi ha prevista l’organització dels 10k solidaris Abencerrajes en abril i la I Gimnastrada Universitària en maig.

Óscar Borrell destacava que “Ontinyent és capital de la Vall d’Albaida i ha de ser un referent esportiu de la comarca. La nostra idea és posar en valor l’esport base i col·laborar amb els clubs per apropar les proves als ciutadans i sembrar la llavor que ens dóna l’esport amb els seus valors de la cooperació, ajuda, companyerisme, esforç i sacrifici”, assenyalava.