Més de 20 modalitats esportives a les 24h d’Ontinyent

1

Més de 20 modalitats esportives (xifra mai aconseguida), nous esports, nous espais, ampliació d’horaris i activitats per al públic en general són alguns dels principals atractius del cap de setmana més esportiu d’Ontinyent: les 24 hores esportives 2012 seran “les mes grans i les més participatives fetes mai a Ontinyent”, manifestava el Regidor d’Esports, Pepe Pla, ja que no sols es limitaran a les competicions, “sinó que comptarem amb nombroses exhibicions a les quals tots i totes podran participar”, destacava.

Espeleologia, escacs, marxa, natació, muntanyisme, futbol sala femení, aquatló o “Kangoo Jumps” són algunes de les modalitats que s’estrenen a les 24 hores, i “que permetran donar nous usos i aprofitaments a espais com el trinquet i el rocòdrom”, explicava el regidor. A més a més, es recupera l’atletisme en pista, amb dos clubs implicats, i es reprèn per segon any consecutiu el pàdel. Pepe Pla recordava que hi haurà esports i exhibicions per a totes les edats, posant com exemple l’Aquatló: En aquesta modalitat que combina la natació i l’atletisme poden participar xiquets i xiquetes de 6 a 16 anys, admetent-se encara inscripcions per les diverses proves adaptades a cada edat.

La totalitat d’activitats es desenvoluparan des de la vesprada de divendres i fins diumenge al migdia, totes al recinte del Poliesportiu Municipal d’Ontinyent, a excepció de la novetat de la marxa per muntanya, que eixirà divendres a les 21:00 des del Poliesportiu, i finalitzarà al mateix lloc al voltant de 4 hores després, amb un recorregut que arribarà fins al terme municipal de Bocairent. “Això sí, serà una marxa nocturna i lleugera, per a tots els públics”, explicava el regidor. L’accés serà totalment gratuït, amb bany lliure a la piscina inclòs, durant tota la jornada de dissabte i fins diumenge a migdia, tot i que dissabte de matí no es podrà fer ús de la piscina en disputar-se les competicions de natació, de 9:00 a 13:00 hores. Altra novetat vindrà de la mà dels esports aeròbics, que tindran una especial activitat en la nit de divendres, quan tindrà lloc a la 01:00 la I Exhibició de Balls de Ragga i Hip-Hop, a càrrec de Soraya Semper. Abans hauran tingut lloc les activitats de Kangoo Jumps (20:30)  Gimnàstica Rítmica (23:00) i la Marató d’Aeròbic (00:00).

A banda de les novetats, es mantenen el futbol sala, frontennis, tennis, futbol 7, bàsket, balls de saló, petanca, volei, arts marcials o pilota valenciana, “que són les modalitats consolidades i on més esportistes d’altres localitats participen”, recordava Pepe Pla, qui també tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que fan possible aquest cap de setmana esportiu”, tant pel que fa a als clubs com als integrants del dispositiu previst per l’Ajuntament d’Ontinyent (Brigada d’Obres, Creu Roja, Protecció Civil o Policia Local).

Tot i que s’han habilitat noves zones d’estacionament addicionals, l’elevada afluència prevista (al voltant de 10.000 persones) fa que el trànsit en les immediacions del Poliesportiu siga complex, especialment en hores punta, pel que el regidor demanava “comprensió i paciència”, a banda de recomanar als esportistes que no facen un ús abusiu dels serveis mèdics i de fisioteràpia, i a tot el públic en general que tinga cura de les instal·lacions. Pepe Pla animava a tots i totes “a participar en un cap de setmana diferent i molt especial, per gaudir del qual només es necessita ganes de pasar-ho bé i fer esport”, concloïa Pepe Pla.

Comments are closed.