Més

L’ Eset Ontinet guanya en Onil amb un final d’infart 76-78

Altres notícies

A l’ equip ontinyentí li toca patir per poder endur-se la victòria a casa.

Aquesta setmana l’ ESET ONTINET es desplaçava a Onil, el desplaçament mes curt de tota la temporada. S’enfrontaven a l’equip que la temporada pasada va ser la bestia negra dels ontinyentins, que no pogueren derrotar-lo en cap dels 2 partits que disputaren.

Esta vegada els de l’ Alcoià, estaven en una posició molt diferent, es trobaven a la part baixa de la taula classificatòria necessitats de victòries i amb diferents baixes esportives importants. Per altra banda, els de Fede Cloquell afrontaven el partit amb el convenciment de que si aconseguien la victòria, aquesta podia ser quasi definitiva en la consecució del principal objectiu de la temporada, tornar un any mes a competir a 1ª Divisió Nacional.

El ritme dels primers minuts l’imposava l’ Onil, amb xicotets avantatges al marcador, impossibilitant que l’ ESET ONTINET desplegara totes les seves armes. Els intercanvis de cistelles eren pràcticament continus, però l’equip blanc-i-blau, amb moltes imprecisions, desaprofitava moltes ocasions per ficar-se per davant en l’ electrònic. Al final del primer quart el parcial era 21 a 19 a favor dels locals.

La historia del segon quart va ser la mateixa. Mentre que pasaven el minuts, l’equip groguet es trobava cada vegada mes còmode en pista fent el seu joc, mentre que els nervis i els desajustos començaven a aparèixer a la banqueta ontinyentina. A la fí de la primera part la diferencia de punts afavoria a l’equip local per 6 punts (41-35).

A la represa, les imprecisions i els nervis no es quedaren al vestidor, i l’equip ontinyentí no aconseguia reduir les diferencies davant d’un equip ben plantat i amb la lliçó ben apressa. Els minuts pasaven molt ràpidament per als visitants, i no deixaven lloc per a la remuntada. Al final del quart 63-55 (+8 Onil)

Durant els primers 9 minuts de l’últim quart l’equip groguet manava al la canxa, i la sensació a la graderia era que la victòria es quedaria a casa, però no va ser així. Malgrat anar quasi tot el partit per darrere al marcador, l’ ESET ONTINET no havia dit l’ última paraula al partit.

Faltant menys d’un minut per al final del partit els de Fede Cloquell perdien de 4 punts (76-72). Amb 3 tirs lliures anotats per falta personal al llançament de 3 punts més una bona defensa on l’ Onil no va poder encistellar, i una cistella després d’un rebot ofensiu l’ ESET ONTINET aconseguia ficar-se per davant (+1) faltant 15 segons per a la finalització dels 40 minuts. L’ Onil a la deseperada aconseguia enllaçar una bona jugada, però des de baix de l’anella el baló no va voler entrar. Amb un rebot defensiu dels blancs-i-blaus seguit d’una falta tàctica, els de Fede Cloquell disposaven de 2 tirs lliures per finiquitar el partit, restant 2 segons. Amb la cistella de sols d’un d’ells, sols donaven opció a l’equip local a fer un tir de 3 a la despesperada, que afortunadament per als ontinyentins no va vore ni cistella. Al final del partit 76-78.

Amb aquesta victòria, encara que encara no es matemàtic, l’ ESET ONTINET te peu i mig a la pròxima temporada 1ª Divisió Nacional, faltant encara 9 jornades per disputar. Un repte que no haguérem pogut ni imaginar a principi de temporada. Tot i açò l’equip ha de seguir treballant i millorant per aconseguir la millor posició a la fí de la lliga regular.

Aquesta setmana ens visita el C.B. Sueca, un clàssic de Primera Divisió Nacional, que amb necessitat de desmarcar-se de les places “calentes” de la lliga, ve a Ontinyent a refer-se de la derrota sofrida a la primera volta de la lliga, mentre que l’ ESET ONTINET vol confirmar altra vegada el seu caràcter lluitador i guanyador, i escriure un capítol més en la “curta” vida del nostre club.