Dues jornades gratuïtes sobre l’aplicació de la psicologia esportiva a l’entrenament i l’educació

0

Aquest dijous 15 de gener donarà inici la primera de les dues jornades sobre “Bases de l’entrenament mental a l’esport: una aproximació a l’aplicació de la Psicologia Esportiva”, organitzades conjuntament per la Regidoria d’Esports i el psicòleg esportiu José Luis Gandia. Les jornades, de caràcter gratuït, naixen amb l’objectiu de donar a conèixer als clubs d’Ontinyent i dels voltants l’aplicació de la psicologia i la importància del treball multidisciplinar, així com una aportació d’informació a pares, mares i educadors de la importància del seu paper a la vida dels seus fills i de la importància de l’esport per al seu desenvolupament.

El regidor d’Esports, Pepe Pla, explicava que “tots sabem de la gran importància de la psicologia a l’esport, però tot i això és relativament difícil tenir un assessorament professional en esta matèria fóra de l’esport d’alta competició. Per això pensem que estes dues jornades suposen una gran oportunitat tant per als esportistes ontinyentins en general com per als pares i mares de cara a la formació dels seus fills i filles”, destacava.

A la primera de les dues jornades s’aboradarà el funcionament de treball de l’entrenament mental, es parlarà sobre la figura del psicòleg esportiu i els seus beneficis i aportacions, prendrà importància el concepte de treball mental, no des d’un punt de vista de pal·liació de problemes, sinó de cerca de desenvolupament del rendiment. També s’explicaran diverses variables psicològiques com la motivació, la concentració o la activació, junt a una explicació científica sobre el seu treball psicològic. A la segona jornada es posarà l’interès en el paper fonamental que els pares i mares tenen al desenvolupament dels seus fills, es parlarà de la importància de la pràctica esportiva en la salut i creixement complet dels xiquets i de patrons de comportament parentals a l’esport.

La primera jornada tindrà lloc el dia 15 de gener a les 19:30 hores a la sala de premsa del Poliesportiu Municipal d’Ontinyent. Una setmana després, el dijous 22, tindrà lloc la segona jornada al mateix lloc i amb el mateix horari, en tots dos casos amb accés lliure per als assistents.