02/10/2023 - 6:42
Més
  IniciEsportsDos valldalbaidins, guanyadors de la Titan Desert 2020 en categoria de tàndem

  Dos valldalbaidins, guanyadors de la Titan Desert 2020 en categoria de tàndem

  El desert de Tavernes a Almeria, l’únic desert d’Europa, ha sigut una vegada més el marc perfecte per a una història de superació, aventura i emoció. Aquesta vegada no es tracta de cap pel·lícula, si no d’una de les carreres de bicicleta de muntanya per etapes més dures del món: la Titan Desert 2020, també coneguda com la París-Dakar del ciclisme.
  La pandèmia provocada pel COVID-19 va obligar a replantejar les dates i lloc de celebració de la XV edició d’aquesta prova de 400 quilòmetres pel desert, que a l’origen se celebrava al Marroc.

  Del 2 al 6 de novembre Javi Cantó (Bocairent) i Rafa Micó (Ontinyent) van recórrer la província d’Almeria en tàndem, una categoria en la qual no sols és necessària una excel·lent preparació física, sinó també molta compenetració i confiança, que són claus per a l’èxit.

  El dilluns, després d’haver passat un estricte protocol de seguretat, prop de 400 ciclistes prenien l’eixida i van afrontar els 100 quilòmetres de la primera etapa. Una etapa amb gran dificultat per a l’equip valencià pels seriosos problemes mecànics que va patir la seua bicicleta. Afortunadament van poder solucionar-los i seguir avant amb més força i il·lusió si cap.

  El segon dia, l’equip va continuar constant amb l’objectiu d’acurtar distàncies, fins que en la tercera etapa van recuperar el temps perdut i van aconseguir avançar a l’equip tàndem local, l’EOLO. La quarta etapa es va veure truncada pel granís, la pluja i les baixes temperatures. L’organització va prendre la decisió d’acurtar la jornada a 50km i després els participants van haver de recórrer altres 40km fóra de competició fins al campament. Els participants acabaven l’etapa a més de 2.000m de desnivell amb unes condicions metereológicas molt dures. “El fred extrem va ser un dels nostres majors obstacles” comenten Javi i Rafa, “però no va ser suficient perquè afrontàrem l’última jornada com mereixia l’ocasió”.

  El duo valencià va ratificar la seua victòria en la cinquena i última etapa de la duríssima carrera amb un temps oficial de 47:54:50 enfront dels 54:04.24 que van marcar els seus competidors.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit