El ciclisme femení d’elit a Espanya té una cita destacada el proper 21 de juliol a Ontinyent, on tindrà lloc una de les etapes de la II Volta Ciclista a la província de València Fèmines “Trofeu Diputació de València”, que reunirà 20 equips i 150 destacades ciclistes femenines de tota Espanya. De manera prèvia a la presentació oficial de la competició el proper dilluns a València, Ontinyent acollia hui la presentació de la segona jornada d’esta competició dividida en 3 etapes: València-Alzira (20 de juliol); Ontinyent-Ontinyent (21 de juliol) y Moncada-Moncada (22 de juliol).

En la presentació de l’etapa, el regidor d’Esports, Óscar Borrell agraeix la implicació de la Federació de Ciclisme, el Club Ciclista Ontinyent i la Diputació de València amb una acció “que fomenta la igualtat d’oportunitats a través del ciclisme. L’esport base i l’esport femení són una eina fonamental en el desenvolupament de la nostra societat, les nostres joves han d’impregnar-se dels valors que els ofereix l’esport i en esta ocasió els valors del ciclisme, esport noble d’equip on és viu la cooperació i el companyerisme per poder abastir l’èxit”, assenyalava.

Borrell agraïa “el suport de la Diputació de València, amb el seu president, l’ontinyentí Jorge Rodríguez en la promoció de l’esport femení amb la cursa de fèmines o amb el congres d’esport i dona recentment celebrat; així com a la Federació Valenciana de Ciclisme (FVC) i el Club Ciclista Ontinyent (CCO) per l’esforç organitzatiu per celebrar una prova com aquesta”. El regidor recordava a més la creixent importància ciclisme femení a Ontinyent, amb joves ciclistes com Sofia Rodriguez (nominada a la gala de l’esport) o Teresa Ripoll “que estan en els llocs més alts del ciclisme de la seua categoria”.

En la iniciativa també participa la regidoria d’Igualtat i Dóna, des d’on la regidora Paula Garcia destacava que esta prova “és una oportunitat única per a visibiltizar l’esport de base i femení, ja que no sempre les esportistes tenen el recolzament social amb que compten els seus companys homes, i la igualtat s’ha de treballar des de tots els àmbits de manera transversal per tal que aquesta no quede reduïda a una quimera”. Garcia destacava en aquest sentit la important tasca de reconeixement cap a les esportistes dones realitzada durant la recent gala de l’esport local, i avançava que coincidint amb l’etapa de la Volta Ciclista la seua regidoria disposarà un “Punt Violeta” a la Plaça de la Concepció de 17:00 a 19:00 hores, dins la campanya “Respecta’m, sense un sí és un no” contra la violència de gènere.

Des del Club Ciclista Ontinyent, Juan Salmerón explicava que el recorregut de l’etapa ontinyentina transcorrerà per la coneguda com a “Volta a Sandon” d’uns 14 km, en cinc voltes amb eixida i meta en la Plaça de la Concepció. En total seran prop de 70 quilòmetres amb un port de 3ª categoria i diversos passos per línia de meta, la qual cosa permetrà al públic gaudir del pas de les corredores en diverses ocasions.

Per últim, el vicepresident de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Elu Mancebo, agraïa el treball de la Diputació de València, l’Ajuntament d’Ontinyent i el CCO, i destacava que “Ontinyent és sempre una aposta segura per a la Federació, que sempre ha confiat en la ciutat perquè tots els esdeveniments que hem vingut realitzant a la ciutat han comptat amb els suport de l’Ajuntament i el Club i han estat un èxit”.

A més de la categoria d’Èlit, es comptarà amb les modalitats sub-23 i júniors. Quant als equips, estaran presents Lointek, Frigorífics Costa Brava, Sopela-Ugeraga, Bioracer-Helmet, Hyundai Koryo Car, Catema.cat, Riomiera Cantàbria Deporte, UC Fuenlabrada, Corvi-Totnet Terrasa i diverses ciclistes que disputaran la competició de forma individual, amb presència destacada per a dues corredores argentines.

Font: Ajuntament d’Ontinyent