19/07/2024 - 8:18
Més

  144.000 euros per a la renovació de l’enllumenat de l’estadi El Clariano

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit una subvenció autonòmica de 144.097 euros per a la renovació de l’enllumenat de l’estadi municipal El Clariano, passant d’emprar-se luminàries de descàrrega d’halogenurs metàlics a focus LED. En concret, el projecte presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració del Club Ontinyent 1931 CF i Gissan ingenieros ha estat un dels 34 seleccionats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, d’entre els 280 que optaven a estos fons, aconseguint a més ser un dels 10 projectes en major puntuació.

  El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava que “una volta més, el treball fet des d’Ontinyent per presentar bons projectes per obtenir ajuda d’altres administracions ha tingut fruits, en aquest cas per fer realitat un projecte que servirà per modernitzar una instal·lació executada en 1991 que ja necessitava un canvi. A més de l’estalvi energètic i econòmic, el nivell d’iluminància i la uniformitat seran molt superiors, i s’ha tingut cura de detalls com la realització de medicions lumíniques a preu de gespa per assegurar-ho”, assenyalava.

  La instal·lació d’il·luminació actual de l’estadi es compon de quatre torres metàl·liques de 20 metres d’altura; en cada torre es disposen en dues fileres 5 projectors en cadascuna d’elles, amb llums de descàrrega d’halogenurs metàl·lics de 2.000 W. A aquesta il·luminació s’acompanyen cinc projectors amb llum de descàrrega d’halogenurs metàl·lics que no excedeixen els 1.000 W i que es troben repartits en diferents punts, dos a la torre nord-oest, dos en la torreta i una a la torre sud-oest. La potència total que actualment es destina a la il·luminació del terreny de joc és de 85.000 W.

  Segons els informes tècnics del projecte, l’actual instal·lació presenta problemes com una molt baixa eficiència energètica; dificultat en la modulació o regulació de potència; o encesa única per a tota la instal·lació amb tan sols tres escalons; llums amb moltes hores de funcionament; dispositius de commutació amb elevat nombre de maniobres realitzades i dificultat en el recanvi de llums per a procedir a la substitució davant les freqüents avaries.

  En el projecte per a la col·locació dels projectors LED es contempla mantindre les actuals torres d’il·luminació, i les envolupants dels armaris actuals de les quatre torres, instal·lant 10 projectors en cadascuna de les quatre torres per a reduir els consums en un 50%, així com les potències màximes i amb això la potència contractada al 50%. Es contempla també sectoritzar l’estadi en dues parts, (pel fet que a vegades l’entrenament es realitza en una part de l’estadi i no existeix la necessitat d’il·luminar l’altra part); establir regulació del nivell de iluminancia, de manera que es disposen de diferents nivells prefixats que permeten en els entrenaments un nivell adequat.

  Borrell afegia que esta acció “és un pas mes dins una línia en la que venim treballant per fer més eficients les luminàries de les instal·lacions esportives”, recordant els canvis a focus LED executats al pavelló gran del poliesportiu, el trinquet, les pistes de pàdel, els frontons, el camp de tir, les pistes de tennis, i el Pavelló Europa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -