Més d’un centenar de xiquets i joves de 3 a 16 anys en risc de desnutrició es beneficiaran del Servei Nutricional d’Estiu gratuit impulsat pel Govern d’Ontinyent per als mesos de juliol i agost, i que prestarà servei al Col·legi Lluis Vives. Es tracta d’una activitat plantejada per millorar els hàbits alimentaris de la població infantil i jove, coordinada des de l’àrea de Política Social per la regidora Sayo Gandia, qui ha presentat la iniciativa acompanyat del tècnic de Serveis Socials Miguel Colorado.
El servei, finançat per l’Ajuntament amb 36.500 euros, a l’espera que es confirme una subvenció per cofinançar-lo per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, té un marcat caràcter integrador, tal com explicava Sayo Gandia, ja que “allò que li dóna valor a aquest projecte és que unifiquem en un únic menjador els usuaris de l’Escola d’Estiu “Escorcolla’m la testa!” del Consell Local de la Joventut i el programa “Activa’t” amb els menors derivats del Departament de Serveis Socials, en un context integrador, de normalitat i sense diferències per a accedir al servei”, manifestava.
D’aquesta manera, el servei serà atès pels educadors i el personal educatiu i de cuina al mateix recinte del col·legi on es desenvoluparà l’Escola d’Estiu, el CEIP Lluis Vives. Allí, de 14 a 15:00 hores, els participants d’aquesta Escola Estival que es realitza enguany a través del Consell Local de la Joventut, els joves del programa Activa’t (també tutoritzat des del CLJO), i els menors usuaris dels serveis socials podran dinar i passar el migdia amb una dieta i dinar saludable de manera totalment gratuïta.
Miguel Colorado explicava que accions com aquesta impulsades des dels municipis “són molt importants per fer front a un problema greu a tot l’estat, ja que les últimes xifres ens parlen de que a Espanya hi ha més de 2 milions de xiquets i xiquetes amb problemes de desnutrició”, assenyalava. A més, el programa es realitza de manera inclusiva, “unint-lo tota una sèrie de tallers estivals durant el mes de juliol per a que gaudisquen d’activitats d’oci, temps lliure i socioeducatives que els donen eines i habilitats per al seu creixement i desenvolupament personal, familiar i social”, explicava.
Sayo Gandia incidia en què obrir els menjadors escolars en vacances “ens permet donar una garantia alimentària als xiquets i xiquetes evitant situacions d’exclusió social”, explicant que en el marc d’aquest programa es facilitarà a les famílies material divulgatiu sobre alimentació infantil i assessorament dietètic, i sobre com educar en hàbits alimentaris.