L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat el Projecte d’Execució de Reforma i Ampliació al CEIP Bonavista, que suposarà la inversió de 2’7 milions d’euros al centre al marc del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa el consistori ontinyentí.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat del regidor d’Educació, Óscar Borrell, així com de tècnics municipals i de l’empresa redactora del projecte, participava en la presentació d’aquest a la comunitat educativa del centre. Representants de l’AMPA, el claustre i l’equip directiu coneixien de primera mà els detalls d’una intervenció que, explicava l’alcalde, “és una de les actuacions més destacades dins del pla Edificant, i que suposarà una important millora en les condicions a un centre construït als anys 70 que no havia tingut reformes importants”, recordava.

Aprovats els projectes de millora dels centres educatius Bonavista i Martinez valls

Segons s’explicava en la reunió, el projecte de reforma i ampliació del Centre té com objecte la millora tèrmica, de l’accessibilitat, revestiments, accessos, instal·lació elèctrica i climatització dels edificis existents i ampliació de l’aulari infantil. En concret, sobre els edificis existents es faran millores de les condicions de salubritat i seguretat amb la reparació de pilars deteriorats, segellat de juntes en pannells de façanes o reparació de goteres. També es faran reajustaments per al millor aprofitament d’espais sense ús; substitució de fusteria exterior; o millora en l’accessibilitat amb instal·lació d’un ascensor i renovació dels serveis per a complir la normativa.

A més a més, es procedirà a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs i retirada d’altres elements d’aquest material; instal·lació de revestiment de protecció en l’edifici de primària i s’intervindrà sobre el paviment accessos als edificis; condicionament acústic del menjador; renovació de la instal·lació elèctrica; renovació de la instal·lació de climatització als edificis de primària i infantil; a més de la implementació d’un nou sistema de ventilació en l’edifici de primària.

Pel que fa a actuacions d’obra nova, s’ampliarà l’aulari d’infantil, amb 4 noves aules mes espais complementaris. Com que esta ampliació es farà en l’actual zona de jocs infantils, es crearà una nova zona amb aquest ús a la zona oest de l’edificació. A més a més, es crearà una connexió coberta entre els edificis d’infantil i primària que permeta que en condicions de pluja o climatologia adversa es puga accedir als espais de manera més segura i còmoda; a més de crear-se una nova edificació destinada a serveis higiènics al pati de primària. L’Alcalde i el regidor d’Educació avançaven a la comunitat educativa la intenció de convocar-la a noves reunions per donar a conèixer nous detalls sobre els terminis previstos per a l’inici i execució de les obres i el seguiment de les mateixes.