Pictogrames per afavorir la mobilitat urbana

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a disposar pictogrames als passos de vianats per tal d’afavorir una mobilitat més segura i inclusiva. La iniciativa era presentada aquest dilluns al marc de les activitats del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que organitza la regidoria d’Educació comptant amb la participació del Consell Educatiu d’Ontinyent, i consisteix en afegir als passos de vianants una sèrie de senyalitzacions amb textos i imatges per tal que les persones presten més atenció al moment de creuar, reduint així el risc d’atropellament. La retolació dels pictogrames es posa en marxa inicialment als voltants del recinte firal, les escoles i centres de majors, però es planteja estendre-la a la resta del casc urbà. 

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que amb esta iniciativa ja va tenir un precedent fa un any amb la col·locació de pictogrames identificatius als edificis i espais públics, “una idea que a més ajuda als xiquets i xiquetes amb autisme a identificar els llocs o, en el cas dels passos de vianants, a saber el que han de fer. Accions com aquesta són xicotets passos però que ajuden a seguir avançant cap a una ciutat educadora i inclusiva, a l’igual que hem fet també amb el recent ‘Dia sense soroll’ organitzat a la Fira comptant amb la col·laboració d’Inclou-Tea”, assenyalava. 

Coincidint amb la presentació dels pictogrames, alumnat del CEIP Vicent Gironés participava d’una activitat en la qual un agent de Policia els indicava algunes qüestions bàsiques a l’hora d’utilitzar els passos de vianants. La regidora d’Educació viària, Inma Ibàñez, explicava que activitats com aquestes “també serveixen perquè els i les menors involucren als seus progenitors en l’educació viària, ja que cada volta és més comú que la gent estiga més pendent dels dispositius mòbils que del trànsit. Només per un accident que evitem ja paga la pena”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació i Ajuntament d’Ontinyent crearan una comissió d’estudi sobre l’EOI d’Ontinyent

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, s’ha reunit per …