24/04/2024 - 6:10
Més

  Paula Torró Albero, de l’IES l’Estació, premi extraordinari de Secundària del curs 2015-2016

  Altres notícies

  Aquesta jove de 16 anys, que està cursant actualment Primer de Batxillerat Humanístic, ha obtingut una nota mitjana de 10 en 4t d’ESO

  L’alumna Paula Torró Albero ha estat distingida enguany amb el premi extraordinari al rendiment acadèmic de Secundària, que anualment concedeix la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport amb la finalitat de reconéixer públicament l’esforç de l’alumnat que finalitza etapa educativa. Amb una mitjana de 10 en el darrer curs de l’ESO, Paula es converteix, així, en l’única alumna d’un institut públic ontinyentí guardonada amb aquest reconeixement. “En el fons, és solament un paper”, ens confia tan humil com sempre.
  Però la modèstia no és l’única singularitat de Paula, una jove de setze anys que deixa de banda la timidesa i es manifesta sempre oberta a les relacions socials. De fet, tot i que es mostra encara indecisa, una de les seues prioritats és estudiar Dret, no sols per esmenar possibles injustícies, sinó també per relacionar-se. “Si fas Dret internacional pots exercir en tot el món”, assegura amb una mirada encesa. “Llavors, et permet viure en altres nacions, entendre altres cultures, ciutats, persones… El món és massa gran per quedar-se en un país tancada i no eixir a conéixer els teus companys d’espècie”.

  Altre camp pel qual sent predilecció és la lingüística. Dotada d’una impressionant capacitat per expressar les idees, amb una ortografia impecable i un estil de redacció exclusiu, Paula ens confessa que seria vertaderament feliç si poguera parlar diverses llengües. “M’agrada parlar-les i sentir-les, trobe que són un dels grans tresors de la humanitat”. La seua insaciable curiositat també l’acosta a les matemàtiques, una ciència desconeguda per a ella que “ha contribuït enormement al nostre desenvolupament com a societat”.

  Aquesta jove aficionada a la música, l’esport, el cine i les sèries sempre ha comptat amb el suport incondicional dels amics i la família. “El que més valore és que no em jutgen, independentment del que faça o pense”, afirma orgullosa Paula, qui agraeix la confiança que els seus pares dipositen en ella. “Ells em deixen prendre les meues decisions, totes les que una xiqueta de setze anys pot prendre, òbviament”.

  Paula, que està cursant enguany Primer de Batxillerat Humanístic, considera que el seu pas per l’ensenyament obligatori l’ha enriquit com a persona. “La secundària ha sigut una etapa de descobriment, tant personal com acadèmic, que d’alguna forma el batxiller continua. Des del punt de vista escolar, crec que sóc afortunada per haver tingut molts professors brillants que han fet que estime més encara algunes matèries”.

  Tot i que resta importància a aquest guardó, que figurarà en el seu historial d’estudiant, no pot evitar sentir-se emocionada i agraïda pel diploma a l’excel·lència que rebrà en uns mesos en un acte acadèmic organitzat a l’efecte.

  Font: IES L’Estació

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -