Ontinyent mostra a la ciutadania els seus projectes d’innovació educativa dins la VII Setmana Pedagògica impulsada per la regidoria d’Educació. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, es desplaçava en el matí d’aquest dimecres al Centre d’Educació Especial Vall Blanca, per visitar el projecte “Ràdio Vall Blanca-RVB”, amb el qual l’alumnat del centre, amb ajuda del personal docent, elabora un programa de ràdio setmanal. Aquest projecte ha estat reconegut com un dels 10 millors d’innovació educativa a la Comunitat Valenciana en el present curs.
En aquest programa de ràdio, que es difon els divendres per megafonia al pati i també en un podcast, s’inclou un espai informatiu, felicitacions, dedicatòries, animació, música i també entrevistes, com la que es realitzava en esta ocasió a l’alcalde. Jorge Rodríguez responia totes i cadascuna de les preguntes dels i les alumnes, als quals felicitava juntament a l’equip docent del centre “per un treball fantàstic que permet entre altres coses potenciar les habilitats socials i d’expressió, la comunicació verbal i l’autoestima, un exemple d’acció educativa innovadora d’allò més interessant”.
Aquest és un dels projectes que es mostraven de vesprada de manera oberta a la ciutadania dins l’activitat “Showeducating”, on també es visibilitzaven altres dos projectes reconeguts per la Generalitat Valenciana. Un és l’aula sensorial del Col·legi Pureza de Maria un aula adaptada per a treballar diferents tipus de situacions dels alumnes a través de la relaxació i l’estimulació dels diferents sentits, per tal que els xiquets i xiquetes experimenten, senten i desenvolupen el seu nivell d’integració sensorial amb el resultat d’un millor aprenentatge futur en totes àrees.
Finalment, el CEIP Lluis Vives també mostrava el projecte global “Llegir ens fa lliures”, que inclou nombroses accions que es desenvolupen al centre per potenciar la lectura i escritura, així com el correcte ús del valencià. Entre estes accions estan “l’apadrinament lector”, “l’arbre de la lectura”, “trau la llengua”, “cuidem la llengua”, el “punt lila” o un projecte de lectura i escritura mitjançant el qual es dediquen els primers 20 minuts de cada matí de dilluns a divendres a la lectura, i els primers minuts després del pati a l’escriptura, a raó de 2 dies en valencià, 2 en castellà i 1 en anglés. El CEIP Lluis Vives també fomenta la dramatització amb teatre, l’intercanvi de llibres o els jocs lingüístics amb participació conjunta de diferents grups d’alumnat.
La “Setmana Pedagògica” es reprendrà aquest dijous de matí amb l’obra de teatre “L’abraçada dels cucs” amb Paula Llorens i Sergio Caballero es representarà per a tot l’alumnat de l’ESO en el saló d’actes de l’IES L’Estació, una obra que tracta la prevenció del suïcidi i el benestar emocional en les persones, nominada per a dos premis MAX. Per la vesprada a les 18:30 hores a la Sala Gomis es farà el reconeixement a 15 mestres jubilades al curs 22-23, i finalment hi haurà un diàleg de “dones de ciència i investigació”, ontinyentines que estan al capdavant de projectes d’investigació i innovació: Rosana Moriana, investigadora tecnològica, Susana Sanz, investigadora en drets humans, i Laura Cambra, investigadora en espais arquitectònics. Óscar Borrell agraïa la tasca i implicació de les diferents comunitats educatives animava a la participació en les diverses activitats.