El Govern d’Ontinyent augmentarà en un 20% les partides al pressupost municipal per potenciar el Campus Universitari de la ciutat en 2017. El regidor coordinador d’Educació, Esports, Joventut, Cooperació, Igualtat i Dona, Òscar Borrell, donava hui detalls al voltant de la proposta de pressupostos per al proper exercici en la seua àrea, on s’inclouen novetats com ara una nova partida per a poder implantar la carrera d’Infermeria en el proper curs acadèmic i una específica per als estudis de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Sumades a l’aportació del consistori a la Fundació Campus Ontinyent es totalitzen 168.500 euros, front als 141.200 que es destinaven enguany a la Fundació, el que suposa un augment del 20%. L’aposta d’Ontinyent per la Universitat també es mostra en els més de 80.000 euros que es destina a la UNED, més les partides en personal i manteniment de les instal·lacions d’aquesta, per a un total (juntament amb les aportacions a la Fundació) de més de 250.000 euros en foment dels estudis universitaris en la ciutat.

Óscar Borrell destaca que els 3 milions que el consistori destinarà en 2017 a aspectes com Educació, Esports, Joventut o Igualtat (incloent les despeses de personal, manteniment, subministrament o energia dels centres educatius i el Polesportiu) “són una inversió i no una despesa, perquè és invertir en el futur de les persones i del conjunt de la nostra societat”, manifestava.

Borrell destacava que aquestos pressupostos també presten especial atenció a les inversions esportives gràcies a les ajudes de la Diputació de València per a la realització de la pista d’atletisme i camp de gespa artificial en el Poliesportiu; i a més a més s’han assignat 140.000 euros com a aportacions directes per a la construcció d’un nou camp de futbol als Camps de la Purissima incloent una aportació de 70.000 euros de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana.

El regidor també posava de relleu la pujada de les partides referents als Clubs Locals i a les Escoles Esportives Municipals en 2.000 euros cadascuna, atenent allò que es va debatre al Consell Municipal d’Esports, un augment que arriba després de dos anys de pujades en les partides referents a l’esport de base i l’esport popular. Els pressupostos per a 2017 també manté les partides destinades a joventut, igualtat i dona així com les partides per activitats de ponència de les diferents regidories de l’àrea que inclouen també la cooperació internacional.