21/04/2024 - 18:00
Més

  Ontinyent fomenta els canvis d’habits per a l’estalvi energètic al CEIP Carmelo Ripoll amb el programa “50/50”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha a posar en marxa el programa “50/50” al Col·legi Públic Carmelo Ripoll, per tal de potenciar els canvis d’habits en l’alumnat que repercutisquen en un estalvi energètic al centre. Es tracta d’una iniciativa subvencionada amb 5.000 euros per la Diputació de València dins el pla “Reacciona 2023”, que reprèn el projecte pilot dut a terme l’any anterior al CEIP Lluis Vives, també subvencionat amb el mateix import per la Diputació a través del mateix pla.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que aquest projecte comporta la posada en marxa d’una sèrie de treballs durant el present curs 2023/2024 en matèria d’educació ambiental per reduir el consum d’aigua, llum i gas del colegi que paga l’Ajuntament. En finalitzar el programa, els estalvis generats es dividiran en dues parts: un 50% es lliurarà al centre, i l’altre 50% s’haurà de revertir en inversions per continuar millorant l’estalvi energètic al mateix. Gandia destacava que “més enllà de les xifres, el més important és tota la conscienciació que s’aconsegueix i les xicotetes repercusions dels bons hàbits que els i les participants aprenen i poden dur a terme al seu dia a dia més enllà de l’àmbit educatiu”.

  El programa és objecte durant tot l’any per part d’un “equip energètic” format per la direcció i personal del centre, membres de l’AMPA; alumnat de 5é i 6é curs i el Departament Municipal de Medi Ambient. Entre les accions que es poden plantejar per fomentar l’eficiència energètica es troben el seccionament de l’enllumenat de les aules, escales i corredors, la instal·lació de termòmetres i temporitzadors o la realització de tallers, entre d’altres.

  Al cas del CEIP Lluis Vives, el programa “50/50” va suposar el curs anterior el lliurament d’un premi de 1.630 euros, un 50% (815 euros) serà per a lliure disposició del centre, i l’altre 50% (els 815 euros restants) per revertir en inversions per continuar millorant l’estalvi energètic al mateix. A més, amb esta iniciativa va evitar l’emisió de l’equivalent a 6’5 tones de CO2 a l’atmosfera.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -