Ontinyent es convertirà en la seu de la tercera Trobada de seus d’Unisocietat

0

La Universitat de València ha triat Ontinyent com a seu de la III Trobada de seus d’Unisocietat, una cita que reunirà en 2015 a més de 400 estudiants procedents de les 6 seus d’aquest programa de formació multidisciplinar. Així ho ha confirmat el Vicerrector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, a l’Alcalde i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la reunió que han mantingut tots dos amb motiu de l’inici del periode de preinscripcions de “Unisocietat” per al curs 2014/2015.

Després de celebrar-se la primera Trobada a Gandia el curs 2012/2013 amb 150 estudiants de les dues seus existents en aquell moment, i a Sagunt al curs 2013/2014 amb 350 estudiants de cinc seus, la d’Ontinyent serà la més multitudinària fins la data, amb més de 400 estudiants de primer curs d’Unisocietat de les seus de Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, L’Eliana i Ontinyent.

Jorge Rodríguez agraïa el que qualificava de “nova mostra de l’aposta ferma i clara de la Universitat de València i el seu equip rectoral per Ontinyent, aposta que té els seus màxims exponents en les noves titulacions que s’implanten a la ciutat, ADE i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i sobretot en la unificació del Campus en el nou edifici que inaugurarem el proper curs”, destacava. L’Alcalde d’Ontinyent també destacava que aquesta trobada “servirà també perquè estudiants d’altres comarques ens coneguen millor, el que sempre és positiu”, afegia.

L’encontre entre l’Alcalde i el Vicerrector servia també per parlar de l’obertura des d’ara i fins a setembre del periode de preinscripcions d’Unisocietat per al proper curs, al qual el programa canvia de nom. Açò es deu a que Unimajors (la seua denominació als seus dos cursos d’existència) ha ampliat la seua oferta formativa també als ciutadans d’entre 30 i 50 anys (fins ara era sols per a majors de 50), mantenint un preu molt asequible, de al voltant de 18 euros mensuals.

Jorge Hermosilla explicava que “a l’igual que “Unimajors”, “Unisocietat” aportarà claus per a entendre millor l’entorn en què vivim, no caldrà fer exàmens ni proves d’accés, ni tenir estudis previs, i s’articularà en tres cursos amb quatre assignatures per curs dos dies per setmana. Comptarà amb classes i conferències sobre temàtiques diverses “que tractarem de plantejar perquè siguen atractives a totes les franges d’edat”, avançava el vicerector, qui destacava que el nou programa “respon a una demanda de la ciutadania i es fruit d’una estreta col•laboració amb entitats com l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, sense les quals no podria dur-se a terme”.

Unisocietat compta a Ontinyent amb un itinerari multidisciplinar de tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun, amb una oferta que inclou matèries que inclouen psicologia, economia, salut, música, biologia, sociologia o literatura, amb matèries troncals i optatives impartides per professors de la Universitat de València, així com una conferència al mes. Per ser alumne no cal tenir estudis previs, i les preinscripcions es poden realitzar des de fins al proper mes de setembre a la Secretaria del Campus Universitari d’Ontinyent, podent-se ampliar la informació al telèfon 96 291 74 50 i a les web www.uv.es/ontinyent i www.projeccio.uv.es