El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als efectes de la “bretxa digital” entre l’alumnat escolar ha servit per elaborar 450 dossiers personalitzats per a 250 xiquets i xiquetes sense accés a internet. Es tracta d’una de les principals accions posades en marxa des de la regidoria d’Educació durant l’Estat d’Alarma per tal de minvar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus.
El regidor de l’àrea, Óscar Borrell, explicava que “la crisi del Covid-19 havia deixat en situació de vulnerabilitat a estos 250 alumnes que no comptaven amb accés a internet o tenien problemes amb els dispositius de connexió. La competència en educació és autonòmica, però no podíem quedar-se creuats de braços i vam decidir actuar”, assenyalava. Així, amb aquest pla, un equip municipal que inclou 7 psicopedagogs ha recabat informació via telefònica de l’alumnat, coordinant l’elaboració d’estos dossiers personalitzats juntament amb el departament d’educació i els claustres dels centres, per distribuir posteriorment estos 450 dossiers, als que s’aniran afegint de nous: aquest mateix cap de setmana està previst que es lliuren 100 més.
Borrell conformava que el Pla Pedagògic seguirà funcionant mentre no s’alce l’Estat d’Alarma i els xiquets i xiquetes puguen tornar als centres, que ara han estat desinfectats i han obert les portes però sols per a tasques administratives. L’edil explicava que al servei s’afegeix el psicòleg del Departament de Joventut per elaborar plans personals d’estudi per a l’alumnat que preparar les PAU o exàmens finals, i destacava “el bon treball i coordinació entre el departament d’educació i el Gabinet Psicopedagògic des de minut 0 d’esta situació”.
Gestions per dotar de més tablets a l’alumnat
Dins d’esta línia de treball contra la “bretxa digital”, la regidoria d’Educació ha gestionat també l’ampliació del número de tablets per a ús educatiu dotades per la Generalitat per a l’alumnat amb menor accés a la tecnologia necessària. Borrell explicava que “les tablets assignades no eren suficients, hem fet gestions amb la Direcció General d’Infrastructures, i finalment podem ampliar la quantitat de tablets invertint els diners estalviats amb la gestió que hem fet des de l’Ajuntament del “Pla Edificat” en adquirir més tablets”, assenyalava. El regidor incidia en què dins de la gestió de “Edificant”, tot i la crisi del Covid19, l’Ajuntament ha iniciat les obres en el CEE Vall Blanca i s’ha gestionat l’inici de les dels CEIP La Solana i Lluis Vives. A més a més, també s’han fet obres al CPFPA Sant Carles.