728×90 caixa onti
Home > Educació > Ontinyent acull un jornada oberta de formació sobre de delictes d’odi i discriminació

Ontinyent acull un jornada oberta de formació sobre de delictes d’odi i discriminació

Ontinyent acull el pròxim dijous 18 d’octubre un seminari de formació i investigació permanent en matèria de delictes d’odi i discriminació al Campus Universitari d’Ontinyent. Es tracta d’una jornada de formació qualificada adreçada especialment a cossos i forces de seguretat, tècnics d’educació, igualtat i sanitat, alumnat universitari i ciutadania en general.

La jornada, organitzada pel col·lectiu GentiPol amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Campus d’Ontinyent, comptarà amb la participació del regidor d’Educació, Óscar Borrell; la regidora d’Igualtat, Paula García; la regidora de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem o la regidora de Sanitat, Matilde Francés que mostraran el paper de l’administració pública en esta matèria a través de les seues àrees de treball. L’acte de clausura estarà presidit per la primera tinent d’alcaldia i vice presidenta segona de la Diputació de València, Rebeca Torró.

La jornada començarà a les 09:30h amb l’acte inaugural que correrà a càrrec del regidor d’Educació, Óscar Borrell. El seminari a través de diverses xerrades oferirà una visió global de la situació actual referent a delictes d’odi i discriminació, tipificat en el Codi Penal amb penes privatives de llibertat i multes.

Les ponències buscaran oferir una visió sobre la gestió policial, local, social i cultural de la diversitat en les forces i cossos de seguretat, així com una conferència sobre el lliure desenvolupament de la personalitat en la diversitat. Per a tal efecte, intervindran experts com el comissari principal en cap de la policia local de l’Ajuntament, Juan Serrano; el coordinador del seminari i formador acreditat en delictes d’odi i discriminació de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació en Europa (OSCE), Ernest Gómez; el jutge d’instrucció, Alejandro Campos així com representants de l’ONG “Sexólogos sin fronteras Alacant”; el coordinador del projecte “Educa-Sòlid” de GlobalMon, José Ramon Millet; El Secretari de Direcció de Persones, Formació Sindical i Fundacions de CCOO/PV, Raul Alcocel i Maset així com diversos col·lectius LGTBI, entre d’altres.

Des de l’organització s’anima a participar a la ciutadania en una jornada que permetrà aprendre a tots els assistents per continuar avançant cap a una societat amb igualtat plena i real on cap col·lectiu de la ciutadania puga sofrir cap atac per raó de la seua edat, sexe, gènere, religió, raça, nacionalitat, ideologia o orientació sexual.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Agència Valenciana de Seguretat condecora 12 agents de la Policia Local d’Ontinyent

L’Alcalde, la Consellera de Justícia i el Delegat del Govern assisteixen a un acte on s’ha reconegut el servei prestat a la societat pels agents durant 25 anys