15/09/2024 - 22:07
Més

    Més de 400 estudiants d’ESO conclouen la seua participació en “Petjades d’Igualtat”

    Altres notícies

    Més de 400 xiquets i xiquetes han participat en l’activitat “Petjades d’Igualtat”, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per formar a l’alumnat de col•legis i instituts per previndre la violència de gènere, i que ha arribat ara a la seua finalització. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Joventut en la que també han participat les regidories d’Educació i Igualtat, que tenia com a finalitat formar l’alumnat de 2n i 3r de la ESO dels diferents centres educatius de la ciutat durant el curs 2016/2017 per a previndre la violència de gènere.

    El regidor coordinador d’Educació, Òscar Borrell, i la regidora de Joventut, Katty coincidien en destacar que “una societat en la que quasi diàriament es produeixen assassinats de dones en mans de les seues parelles o ex parelles necessita un canvi profund que sols podrà donar-se mitjançant la formació, i al marc d’aquesta idea hem posat en marxa aquest programa”, assenyalaven.

    En concret, han participat alumnes del IES l’Estació, IES Jaume I, IES Pou Clar, San Josep, La Concepció, la Pureza de María, Santa María, La Milagrosa i el Rogle. El programa s’ha estructurat en tres fases: La primera fases va consistir en realitzar una formació teòrica amb els joves on s’exposaven temes com el reconeixement dels distints tipus de violència així com dades sobre el context on es troben els menors.

    En la segona fase es va realitzar una formació per al professorat, pares i mares que voluntàriament hi van acudir. En aquesta fase en va comptar amb la participació de la Policia Local i Indofona i es van proporcionar a tutors i docents ferramentes per a la detecció i actuació en cas de problemes de violència.

    La tercera fase i considerada la més important s’ha anomenat “acció”, que ha comptat amb un model específic per a cada centre utilitzant les dades obtingudes i complementant-ho amb un programa de formació a mentors/es en tots els centres educatius. Mitjançant aquesta formació s’ha aconseguit la formació per a la prevenció i reiteració de conductes de la esfera “invisible” de la violència de gènere i en segon lloc que els mentors es responsabilitzen dels alumnes de 2n de la ESO siguent els seus models de conducta i actuant en cas de conflicte.

    En relació a les xarxes socials i les TIC, s’ha treballat sobre l’ús abusiu que es realitza i les conductes de violència de gènere que a través d’aquestes es produeixen. Aquestes sessions han servit per poder traure diverses conclusions i observar distintes tendències com el fet dels ressorgiment d’estereotips clàssics, la cosificació o el cels i el control com a característiques d’una relació.

    Katty Ushiña explicava que donada la bona acollida de la primera edició d’aquest programa per part dels centres educatius, s’està estudiant des de les àrees de joventut i igualtat donar continuïtat al programa durant els següents cursos.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Els bombers de Xàtiva i Ontinyent intervenen en un accident a la CV-81 a Ontinyent

    Ahir, dimecres 11 de setembre, els bombers de Xàtiva i Ontinyent van actuar en un accident de trànsit a...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -