El conseller Vicent Marzà ha visitat diverses poblacions de la Vall d’Albaida per a comprovar de primera mà elements de recuperació patrimonial i la millora d’instal·lacions educatives en la comarca. En aquest marc, el responsable de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha confirmat que el pròxim curs Ontinyent tindrà una seu de l’EOI i s’establirà com a referent de la comarca respecte de l’ensenyament de llengües.
Segons el conseller Marzà: “Açò suposa la transformació de l’actual secció de l’EOI de Xàtiva a la capital de la Vall d’Albaida en seu pròpia i és una aposta clara que fem per a la millora i ampliació del servei públic d’ensenyament d’idiomes a la comarca central. Així contribuïm a facilitar encara més la formació en llengües a unes poblacions amb un teixit empresarial i financer que, en molts casos, tenen un tracte habitual amb el món empresarial d’altres països. Una millor consolidació en ensenyament d’idiomes ajuda a l’economia de la zona. Alhora l’EOI és un centre fonamental per assegurar els serveis formatius al conjunt de la ciutadania de la comarca, tant d’Ontinyent com de totes les poblacions que en formen part”.
L’EOI de la Vall d’Albaida naix amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca, que sumen una població d’unes 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent.
Aquest curs la secció forma uns 450 alumnes i ofereix estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglés (A2, B1, B2 i C1), francés (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).
La creació de la nova EOI de la Vall d’Albaida s’emmarca en el redisseny del nou mapa d’EOI valencianes que duu a terme Educació de la Generalitat amb l’objectiu d’estendre per tot el territori la formació en llengües, que són uns estudis claus en la millora de l’ocupabilitat de les persones.
Amb l’escola oficial d’idiomes d’Ontinyent seran 25 les EOI del sistema educatiu valencià, que disposen de 49 seccions distribuïdes en 67 municipis i ofereixen formació en 17 llengües: alemany, anglés, àrab, espanyol per a estrangers, èuscar, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.