Universitats convoca les beques per a la realització d’estudis universitaris corresponents al curs 2019-2020

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat la convocatòria de beques per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2019-2020 en les universitats valencianes.

La quantia destinada per a aquest curs a l’exempció de les taxes universitàries és de 4 milions d’euros. Aquesta quantitat és la mateixa que es va destinar el curs passat per a aquesta modalitat de beques.

D’aquesta manera, la Conselleria ha mantingut el pressupost dedicat a aquestes ajudes, tenint en compte a més la reducció de taxes que fa el Consell durant els últims anys i que redueix un 15% el preu del crèdit en primera matrícula d’ensenyaments de grau i màster.

Segons ha publicat el DOGV, les sol·licituds podran presentar-se fins al dia 14 de febrer. No obstant això, es farà una ampliació de termini que es publicarà aquesta setmana i que estableix el 9 de març com a data límit de presentació.

Les sol·licituds hauran de presentar-se exclusivament per via telemàtica, omplint el formulari ubicat en l’adreça d’internet següent: consulteu-ho ací.

Una vegada omplida la sol·licitud telemàtica, ha de ser signada per la persona interessada, fent ús dels sistemes de signatura electrònica acceptats per la seu electrònica, i s’ha d’enviar mitjançant el procediment telemàtic establit.

Es considerarà presentada a tots els efectes, i el resguard de la sol·licitud acreditarà, en cas que siga necessari, la presentació de la sol·licitud en el termini i la forma establits.

Poden demanar aquestes ajudes els alumnes matriculats durant el curs acadèmic 2019-2020 en les universitats públiques valencianes, així com en els seus centres públics adscrits que imparteixen ensenyaments per a l’obtenció de títols oficials de grau i de màster universitari, o que imparteixen complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster i crèdits complementaris per a l’obtenció del títol de grau.

A més, l’alumnat matriculat en universitats privades i centres privats adscrits a universitats públiques podrà sol·licitar la beca únicament per al grau en Veterinària.

Els criteris acadèmics i de renda exigibles per a l’obtenció de beca es mantenen com en l’última convocatòria, i cal recordar que el nombre mínim de crèdits matriculats haurà de ser de 60 crèdits.

No obstant això, també podran obtindre beca els estudiants que es matriculen d’un nombre mínim de crèdits comprés entre 30 i 59 crèdits. Aquest requisit no es tindrà en compte, per una sola vegada, per als estudiants que els reste un nombre inferior de crèdits per a finalitzar els seus estudis.

Quant als crèdits que han de superar-se en l’últim curs per a poder obtindre la beca en el cas d’estudis conduents al títol de grau, serà del 80% en el cas d’estudis d’Arts i Humanitats i de Ciències Socials i Jurídiques; del 70 % en el cas dels estudis de la branca de coneixement de Ciències de la Salut, i del 60 % en el cas de Ciències i Enginyeria i Arquitectura.

Exempció del pagament de les taxes

Per a l’alumnat matriculat en universitats públiques i els seus centres públics adscrits, la beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes dels crèdits en què s’han matriculat, i per a l’alumnat matriculat en universitats privades o en centres privats adscrits en universitats públiques, aquesta beca consisteix en una ajuda per al pagament de les taxes dels crèdits matriculats.

En els dos casos, la beca només cobreix els crèdits matriculats per l’estudiant en primera i/o segona matrícula, i no formaran part de la beca de matrícula els crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació.

Les beques es concedeixen en règim de concurrència competitiva. Si l’import de les beques proposades supera l’import global màxim previst en aquesta convocatòria, aquestes beques s’adjudiquen, en primer lloc, per als crèdits matriculats en primera matrícula i, si hi ha crèdit suficient, es passa a adjudicar les beques per als crèdits matriculats en segona matrícula.

Les beques es concedeixen en orde descendent, fins que s’esgote l’import global màxim, d’acord amb la nota mitjana que ha obtingut l’alumnat en el curs acadèmic anterior o l’últim realitzat.

Es pot consultar tota la informació relativa a aquestes beques accedint a aquest enllaç: consulteu-ho ací.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Nou curs de Grau Mitjà de Tècnic en Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils

Ontinyent ampliarà la seua oferta de Formació Professional (FP) el proper curs 2020/2021 amb la …