La II Setmana de la Joventut d’Ontinyent s’obria aquest dilluns a la Sala Gomis amb una ponència inaugural en la que es facilitava a les més de 150 persones assistents una sèrie de ferramentes per gestionar les emocions en el dia a dia. El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava que aquesta activitat “és fruit del feedback amb les families i els i les joves, que ens venien demanant activitats relatives a la salut mental”.
Així, a la ponència “Salut Mental i Joventut: estratègies per a la gestió d’emocions en l’entorn postcovid”, Martín Sánchez Gómez (Doctor en psicologia i director del màster en Intel·ligència emocional de la Universitat Jaume I de Castelló) posava a l’abast dels assistents una sèrie de pàutes per iniciar i afrontar canvis; un “termòmetre emocional” per ajudar a identificar els estats emocionals i la seua evolució; a més d’un autotest d’intel·ligència emocional per identificar les capacitats en quant a percepció, comprensió i gestió emocional.
En paraules del ponent, “els i les joves han patit molt amb el covid i amb l’entorn canviant en el que vivim, necesiten ferramentes per adaptar-se a un entorn tan volàtil, i per això els posem al seu abast una sèrie d’elements per gestionar millor les emocions i així tenir cura de la seua salut mental, qu emolt a sovint queda en un segon plànol”, manifestava.
La següent activitat serà dimecres 19 a les 17:30 hores amb
una taula redona sobre Projectes projectes Erasmus+ a la ciutat d’Ontinyent amb la participació de l’assessora docent del portal nacional d’Erasmus+ a Madrid, Beatriz Tourón. Divendres 21 tindrà lloc un Fòrum Jove amb el lema “L’Europa del Futur: Tu tries l’Ontinyent del Futur”, seguit d’una festa amb el grup “Philantropic”. A més a més, durant tota la setmana hi haurà tallers formatius als diversos centres d’educació secundària de la ciutat a càrrec de representants d’Europe Direct Comunitat Valenciana per donar a conèixer i informar al jovent de les oportunitats referents a estades internacionals i programes de cooperació europeus.
Jordi Vallés destacava que “la joventut és un pilar fonamenta lde la societat, i per això cal no sols organitzar per a elles i ells activitats lúdiques i d’oci, que també, sinó a més a més plantejar accions serioses com les que estem duent a terme des de l’Ajuntament en matèria de vivenda, el desenvolupament del Pla de Joventut, acompanyament psicoeducatiu, psicosexual o tractament d’assumptes relatius a la salut mental, com ha estat el cas de hui”, concloïa.