Si fa unes setmanes els més menuts de l’IES l’Estació s’embarcaren en ‘La Panseta’ de Dénia, primer vaixell solar d’Espanya en aigua salada, en aquesta ocasió l’alumnat de 4t d’ESO ha rebut la visita de diversos professionals amb experiència de l’empresa INEL, S.L., els quals han explicat amb minuciositat la mecànica que impulsa els cotxes elèctrics, uns vehicles que constitueixen a hores d’ara una alternativa de futur gràcies a la utilització d’una energia eficient que permet reduir la pol·lució a les ciutats. Així, els estudiants han pogut escoltar de primera mà tots els avantatges dels motors elèctrics d’aquests automòbils, com el menor volum i pes, la major senzillesa tècnica, el baix manteniment o les vibracions imperceptibles que emet.
El taller també aspirava a sensibilitzar els escolars, mitjançant xerrades informatives, de l’impacte ambiental que l’ús abusiu de les energies no renovables provoca sobre l’entorn, accelerant el canvi climàtic i l’escalfament global del planeta. Per aquest motiu, un dels objectius primordials de l’activitat didàctica era transmetre una sèrie de pautes que ajudaren l’usuari a ser més responsable energèticament a casa o a l’institut, incorporant en el seu dia a dia petits elements com plaques solars o bombetes de baix consum.
‘Renova’t amb renovables’ s’integra en el programa Compenses, Ontinyent eficient, una innovadora iniciativa del consistori ontinyentí i el clúster Innovall amb què es pretén conscienciar tothom de la necessitat de fer un ús eficaç i raonable dels recursos de la natura. Aquest és el motiu pel qual s’estan duent a terme diverses jornades educatives orientades no sols als empresaris del sector de l’hostaleria o el comerç, sinó també a la població en general i, molt especialment, als escolars. L’objectiu: convertir Ontinyent en una localitat sostenible que renove la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació l’any 2017.
Font: IES l’Estació d’Ontinyent