Estudiants de l’IES L’Estació presenten a l’alumnat del CEIP Carmelo Ripoll els seus dissenys en robòtica

0

La robòtica és fascinant i divertida. Això, si més no, hagueren de pensar els més menuts del col·legi d’Infantil i Primària Carmelo Ripoll després de rebre la visita de l’alumnat que enguany està matriculat a l’IES L’Estació en el segon curs del Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, que sota la supervisió del professor Pere Crespo ha dissenyat, construït i programat aquests últims anys diversos robots que han deixat bocabadats els escolars.

El CEIP Carmelo Ripoll, que actualment està treballant amb els seus alumnes un projecte anomenat Robots i invents, havia requerit una demostració pràctica per poder il·lustrar in situ el funcionament d’aquestes entitats mecàniques i artificials amb què es van delectar tant grans com menuts. En concloure l’exhibició, l’alumnat del centre d’Infantil i Primària, amb curiositat i molt d’interés, va sotmetre els dissenyadors dels robots a tota una sèrie de preguntes i dubtes que foren resolts gustosament.
La construcció d’autòmats sempre ha estat molt present entre els estudiants de l’IES L’Estació que cursen SMX, que assessorats pels seus professors i professores segueixen un programa d’aprenentatge que integra les tecnologies emergents a l’aula, fent de la robòtica un recurs didàctic innovador. A més, aquest institut de la Vall d’Albaida sol participar en dos concursos anuals de robòtica celebrats a la Universitat Politècnica de València, on els alumnes tenen l’oportunitat de materialitzar els seus somnis i manifestar tot el seu potencial.

Publicitat