El FPA Sant Carles d’Ontinyent recuperarà una plaça de professor/a de valencià al gener de 2025
El Centre Públic de Formació de Persones Adultes (FPA) Sant Carles d’Ontinyent ha anunciat que a partir del pròxim gener de 2025 comptarà amb una nova plaça de professor/a de secundària especialitzat/a en valencià. Aquesta notícia arriba després de mesos de reivindicacions per part de la comunitat educativa i de gestions per part de l’Ajuntament d’Ontinyent i els grups municipals.
Una solució esperada per a la manca de personal docent
La dotació d’aquesta plaça, comunicada oficialment el passat 13 de desembre, permetrà recuperar diversos grups d’alumnat que es van haver de suprimir a l’octubre a causa de la manca de professorat. Aquesta situació es va originar quan la inspecció educativa va denegar la sol·licitud de personal que el centre havia enviat al juny, tot i que comptava amb un informe favorable des del juliol.
La direcció del FPA Sant Carles confia que aquesta plaça siga estable i permanent, garantint així la cobertura de les necessitats formatives existents en el centre.
Reconeixement a les gestions municipals i el suport ciutadà
El FPA Sant Carles ha expressat el seu agraïment públic a les autoritats locals, especialment a l’alcalde Jorge Rodríguez i al regidor d’Educació Ferran Gandia, per les gestions realitzades davant la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.
A més, la direcció ha destacat l’esforç dels grups municipals La Vall Ens Uneix i Compromís, que van presentar mocions de suport al plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent per reivindicar la necessitat de cobrir les vacants de personal docent al centre.
També es reconeix la dedicació del professorat, que durant els mesos de setembre i octubre va realitzar hores extraordinàries per minimitzar l’impacte de la manca de personal en l’alumnat.
Mobilització ciutadana clau en l’èxit
La comunitat educativa i la ciutadania d’Ontinyent i la comarca han jugat un paper fonamental en aquesta reivindicació, participant en accions com:
- La recollida de signatures de suport.
- Concentracions de protesta davant el centre, sota una pancarta que denunciava la situació.
- L’enviament d’instàncies de reclamació a l’administració educativa.
Aquestes accions col·lectives han demostrat el compromís de la ciutadania amb l’educació i han contribuït de manera decisiva a aconseguir una solució per a aquesta problemàtica.