19/07/2024 - 7:56
Més

  Compromís per Ontinyent demana serveis bàsics als col•legis d’Ontinyent.

  Altres notícies

  En primer lloc, recordem que l’Ajuntament d’Ontinyent garanteix a tots els centres públics educatius de primària d’Ontinyent els serveis bàsics com ara la calefacció, la electricitat, la neteja, així com el manteniment general de tot el centre, compensant així les retallades imposades pel PP als centres valencians com hem pogut comprovar les darreres setmanes a pobles veïns de les nostres comarques.

  Compromís exigeix la rectificació del govern Valencià perquè ature les mesures que podem aplegar a ser “delictives” segons la llei.

  Des de Compromís plantegen, en primer lloc, que es rectifique i que no se cedisca sòl públic per a fer centres privats en un termini de 75 anys d’explotació, com vol fer el Consell i per això ja van presentar una moció al Ple amb eixa intenció. El govern del PP ha renunciat a l’escola pública i de qualitat i per molt que diguen, cedir terrenys per a la construcció de nous centres no dóna més llibertat d’elecció ni millora l’oferta, sinó tot el contrari.

  Per això, des de la coalició valencianista, demanen a les Corts que s’inicie la construcció urgent dels nous centres públics, així com les reparacions per poder eliminar els barracons i les edificacions velles sense condicions mínimes per a un bon ús dels escolars com ara al Bonavista, I.E.S la estació o el conservatori entre altres.

  Des de Compromís, també han alertat d’una irregularitat aprovada pel Consell i que pot ser “delictiva”. Es tracta de la mesura d’acomiadar als professors interins per a no pagar-los els mesos de juliol i agost i en eixe sentit, s’ha recordat que eixos acomiadaments per a no pagar les vacances, “és un delicte reconegut al Pla Integral de Prevenció i Correcció del Frau Fiscal, Laboral i a la Seguretat Social, al seu punt 1.2.15, on diu que simular el cessament dels treballadors durant el període de vacances obligatori, constitueix una lesió dels drets laborals i de protecció del treballador i un frau a la Seguretat Social”.

  Compromís considera que, per evitar que la Generalitat puga caure en la comissió d’un delicte, “el que ha de fer el PP és tramitar la proposició presentada pel grup parlamentari i aprovar-la en les Corts, íntegrament”. Això implicaria, a més a més, “mantenir la convocatòria prevista de places per a professors interins, garantir el pagament puntual als centres educatius i deixar sense efecte el decret 1/2012 de 5 de gener per ser injust i pel seu impacte negatiu en l’economia valenciana”.

  Des de Compromís també demanen que el Consell encete de manera immediata un període de negociació amb els diversos agents socials implicats, per tal de confeccionar una proposta consensuada a l’efecte.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -