‘Bombers a L’Escola’ ha visitat ja a 200 alumnes a 4 col·legis de la comarca per a parlar de prevenció

0

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ja ha visitat entre setembre i octubre a 200 alumnes en 4 col·legis a la comarca de La Vall d’Albaida amb el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’.

Ahir mateix van estat amb 50 alumnes de cinquè curs de Primària del CEIP  Martinez Valls d’Ontinyent.

Així, amb aquest projecte, que compta amb la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, els bombers acudeixen a les aules per a sensibilitzar als xiquets dels perills del foc i què fer en cas d’emergència.

“Els alumnes són clau en la prevenció, sensibilització i actuació front a les emergències. A més, ells poden fer de transmissors als seus llars explicant als seus pares, avis i germans tot el que han après durant la nostra visita”, ha ressaltat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

Les xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6º de Primària. 

Cada visita té una durada d’una hora i mitja i en ella es transmeten unes idees senzilles per a evitar accidents. També es desmenteixen conceptes erronis i es dona a conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics. 

El projecte es recolza en material visual i es lliura un còmic on es donen consells com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

De moment, en aquest curs escolar ‘Bombers a l’Escola’ ja ha visitat a 200 alumnes a les poblacions d’Albaida, L’Olleria i Ontinyent, unes visites que continuaran al llarg d’aquest curs escolar.

Publicitat