23/07/2024 - 10:49
Més

  Taula redona “Plantes fotovoltaiques: temps de negocis o d’oportunitat?”

  Altres notícies

  L’afectació sobre el territori de la implantació del model de grans plantes de producció d’energia fotovoltaica va ser el debat què va organitzar L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida la taula redona “Energia sostenible i/o territori?” i van obrir molts més camps de discussió raonada.

  Els últims mesos s’han multiplicat els projectes d’instal·lació d’aquestes plantes en diversos municipis de la comarca, que ocuparien enormes extensions dels seus termes municipals per a la producció energètica amb l’etiqueta de sostenible. El mes de maig passat L’IEVA tena previst reprendre el format de la teula redona per a seguir debatent sobre el model, ara amb el punt de mira en el seu impacte en l’activitat econòmica. Aquella activitat va haver-se d’ajornar per motius sanitaris, però ara es repren amb la mateixa voluntat i una mica més d’urgència vist l’increment de projectes.

  Volem saber, preguntar-nos, què volem ser com a comarca a mitjà i llarg termini, quines són les necessitats energètiques de la indústria i la població valldalbaidina, i si la producció plantejada (o una d’alternativa) representa beneficis econòmics per a la societat de la Vall.

  Són algunes de les qüestions que es plantejaran en la taula redona “Plantes fotovoltaiques: temps de negocis o d’oportunitat?” que han organitzat per aquest divendres 28 d’octubre a Aielo de Malferit. Serà a les 19.30 a l’Auditori Municipal (Passeig de l’Eixample s/n) amb entrada lliure.

  En aquesta ocasió participará M. Empar Martínez, secretària d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum de la Generalitat; Alejandro Micó, director de Sunalizer España; Andreu Moreno, membre de la Plataforma en Defensa del Territori de la Vall d’Albaida; Fernando Pomar, vicepresident de COEVAL; i Carlos Calatayud, responsable de projectes de l’empresa IM2 Energía Solar per a la Vall d’Albaida.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -