Ontinyent torna a baixar el deute en 2019 i acumula una reducció del 61% des de 2011

L’Ajuntament d’Ontinyent tornarà a baixar el deute en l’any que ara comença, per acumular una reducció del 61% des que en 2011 Jorge Rodríguez arribara a l’alcaldia (de 20’4 a 8’05 milions d’euros). Els pressupostos que el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava el passat dijous per a l’exercici de 2019 constata la continuïtat a la línia de “menys deute, menys interessos i més inversió” en la que ha vingut treballant el Govern Ontinyentí estos anys, i que es constata amb la previsió que a finals de 2019 el consistori amortitzarà més d’1,06 milions d’euros del deute.

Cal destacar que aquesta reducció del deute públic s’aconsegueix al temps que es destinarà més diners que mai a inversions, més de 10 milions d’euros en aquest capítol per a millorar la ciutat gràcies en gran part als 5’9 milions d’euros aconseguits en transferències de capital procedents de fons de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Unió Europea.

L’amortització del préstec també comportarà una nova reducció en els interessos que el consistori paga als bancs. En 2010, l’Ajuntament d’Ontinyent va arribar a pagar 869.713 euros en interessos, reduint-se progressivament fins arribar a la xifra de 154.116 euros per a 2019, més de 715.000 euros que es deixen de pagar als bancs i que es poden destinar a millorar la ciutat i beneficiar les persones. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava que estes xifres “demostren de manera incontestable que la gestió econòmica ha estat solvent, seriosa, rigorosa i efectiva, ja que anem a tancar la legislatura deixant les arques municipals amb el menor deute en molts anys al temps que s’inverteix més del que s’ha fet mai per millorar la ciutat”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …