22/05/2024 - 7:16
Més

  Ontinyent s’ofereix a fraccionar el recàrrec de l’IBI aplicat pel Ministeri d’Hisenda

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent s’ofereix a fraccionar el recàrrec de l’Impost de Bens Immobles (IBI) dels últims 4 anys derivat de la regularització cadastral impulsada pel Ministeri d’Hisenda. Un fraccionament que ja han sol·licitat més de 100 persones a la localitat.

  Cal recordar que en 2016 el departament que dirigeix Cristòbal Montoro va enviar notificacions referents a més de 1.700 immobles d’Ontinyent en aquest procés de regularització cadastral impulsat pel Ministeri, al qual es van detectar altes o modificacions d’immobles no notificades pels propietaris a l’administració estatal. Davant això, l’Ajuntament d’Ontinyent ja va oferir a estes persones la possibilitat d’adreçar-se al Departament d’Ingressos de l’Ajuntament per tal de ser informades sobre la seua situació i les al·legacions que, en el seu cas, pugueren plantejar.

  Després que el Ministeri haja determinat i notificat quins veïns i veïnes han de fer pagaments addicionals als que van efectuar a l’IBI dels últims 4 anys, el govern ontinyentí dóna la possibilitat de poder fraccionar en fins a 12 mesos el pagament de quantitats que no superen els 3.000 euros, d’acord amb el que es determina a les ordenances municipals.

  El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, ha recordat que “la contribució és un impost municipal però ve determinat pel Govern d’Espanya, que és qui determina els valors dels immobles i qui ha fet esta revisió cadastral”. La Llei General Tributària obliga a cobrar aquest recàrrec dels últims 4 anys, “però des del Govern d’Ontinyent volem sempre donar facilitat les persones per al pagament dels seus impostos. Per això s’ha facilitat el fraccionament d’estos pagaments, i esta legislatura s’ha creat el Compte Tributari Local, al qual s’han adherit més de 308 unitats familiars”, recordava.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -