Ontinyent rebaixa el deute públic municipal per càpita en un 63% de 2011 a 2018

La rebaixa del deute públic municipal a Ontinyent ha situat la ciutat entre les menys endeutades de la Comunitat Valenciana. Segons l’informe de deute viu dels ajuntaments d’Espanya a 31-12-2018, publicat el passat divendres pel Ministeri d’Hisenda, la ciutat és la tercera de més de 30.000 habitants de la província de València amb menor deute per càpita (205 euros), després d’Aldaia (126) i Alzira (169). Igualment, la xifra de deute ontinyentina queda un 54% per davall de la mitjana de tots els municipis d’Espanya (448 euros) i un 40% per davall de la mitjana total autonòmica (344 euros).

Cal destacar que el deute municipal per habitant a Ontinyent va arribar a ser de 547 euros en 2011. Amb l’arribada de Jorge Rodríguez a l’alcaldia d’Ontinyent i els canvis introduïts a la gestió econòmica, aquest deute s’ha anat reduint progressivament fins als 205 euros per habitant, un 63% menys que la xifra registrada en 2011.

La regidora coordinadora d’Igualtat i Govern Obert, Natalia Enguix, responsable de la regidoria d’Hisenda, explicava que les dades del Ministeri d’Hisenda “constaten com de bé s’ha treballat en l’àrea econòmica des de l’arribada de Jorge Rodríguez a l’alcaldia, on s’ha passat d’arribar al deute màxim legal permès per la llei a ser un dels municipis menys endeutats”, explicava. Una reducció que té conseqüències positives com la reducció del pagament d’interessos als bancs, ja que enguany l’Ajuntament pagarà sols 154.000 euros en aquest concepte, un 82% menys dels 869.000 que es van arribar a pagar en 2010, “cosa que ens permet comptar amb encara més maniobrabilitat per fer inversions”, assenyalava.

Natalia Enguix, que tenia paraules d’elogi per la gestió del seu predecessor a la regidoria d’Hisenda, Joan Sanchis, afegia que “a més a més esta reducció del deute s’ha fet mentre es congelaven els impostos, taxes i preus públics i fins i tot baixant l’IBI un 10%; augmentant les inversions i l’impuls a la promoció econòmica; i mantenint una constant i ferma aposta per les polítiques socials. Unes línies en les que anem a seguir treballant en esta nova legislatura, en la que no anem a baixar la guàrdia i anem a treballar per continuar atenent a les persones i millorant la ciutat en tot allò que siga possible”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent recupera el seu Mont de Pietat 56 anys després

Després de 56 anys, Caixa Ontinyent ha recuperat el seu Mont de Pietat. Es tracta …