Ontinyent manté el pressupost per a educació i esports malgrat les retallades del Consell

  • El consistori invertirà més del 10% del total les seues despeses en ensenyaments i activitats esportives
  • El regidor Pepe Pla anuncia l’imminent apertura d’un nou casal per als joves al barri del Llombo

Les retallades del Consell a l’educació valenciana no seran seguides pel Govern d’Ontinyent. Segons l’avanç del pressupost, la partida destinada en 2012 a educació i esports suposarà més del 10% del total dels comptes municipals. Segons explicava aquest matí en roda de premsa el regidor d’educació, joventut i esports del consistori ontinyentí, Pepe Pla, “el Govern d’Ontinyent demostra així la importància que li dona a estes matèries fins i tot en un context de crisi econòmica com el que vivim, al qual altres administracions retallen en estos conceptes”. L’edil compareixia hui davant els mitjans de comunicació per a donar detalls dels pressupostos municipals pel que fa a les seues àrees de gestió. Pla ha confirmat que en esports va a destinar-se 1’3 milions d’euros en educació i 920.000€ en esports (incloent despesa corrent, subvencions i personal en ambdues matèries).

En educació Pla posava de relleu l’estalvi en les partides de neteja (500.000€) i manteniment de jardins (100.000) dels col•legis públics, a més de l’EPA sant Carles i l’UNED, a l’haver-se reestudiat els contractes amb els nous ajustos pressupostaris, “però en cap cas deixaran de prestar-se els serveis bàsics i no afectaran al normal funcionament dels centres”, assenyalava. Igualment es garanteix la calefacció als centres i el subministrament elèctric, “i apostem per l’educació incrementant en un 3% la partida destinada al Gabinet Psicopedagògic”, al qual s’invertiran uns 160.000€. Menció apart queda l’aposta de fer Ontinyent Ciutat Universitària dotant amb 70.000€ la FUVA, i més de 60.000€ a l’UNED, “conveni que ha sofert un retall del 30% que necessitàvem per tal de continuar garantint el pagament d’aquest conveni”, afegia l’edil. Pepe Pla avançava també que el Govern Municipal té el propòsit de convertir Ontinyent en una veritable Ciutat Educadora, amb una sèrie d’activitats que acabaran amb unes jornades per a promoure El Projecte Educatiu de Ciutat.

En l’apartat d’Esports, es manté la despesa de 30.000€ per al manteniment de les instal•lacions esportives, puntualitzant que des del consistori “s’agrairia que a l’estalvi col•laborara tota la ciutadania en la cura i bon ús de les instal•lacions”. Al mateix temps es segueix garantint la despesa d’electricitat (90.000€), “una partida que augmenta, ja no per l’augment dels preus, sinó també per l’ampliació dels horaris d’obertura del recinte”, i es destinen més de 140.000€ per a la neteja de les instal•lacions esportives i altres 100.000€ per al manteniment dels jardins.

A més a més, l’ajuntament aportarà 15.000€ per a organitzar els Jocs Esportius, “tots de la nostra caixa, sense mentir que ens vindrà una subvenció de València que després no arriba”, mentre que les Escoles Esportives comptem amb 45.000€. En aquest apartat s’ha fet una rebaixa del 35%, “però a l’igual que abans, garantim que puguem pagar als clubs i monitors”. També es retalla en un 30% les activitats de ponència, que tot i això permetran portar endavant el Dia de la Bici, la San Silvestre, les 24 hores esportives i altres proves, “gràcies a una gestió imaginativa i estalviadora”. En l’apartat de subvencions s’inclouen així mateix 60.000€ per a entitats esportives, “per a poder gestionar entre tots i donar moviment esportiu a la ciutat. Tenim clar que les associacions són importants en el dia a dia de la ciutat, i les esportives junt a l’Ontinyent C.F., contaran amb el suport de la Regidoria i d’este regidor”, destacava el regidor.

Pla parlava per últim de la regidoria de Joventut, a la qual s’ha destinat 10.000€, per tal de conveniar amb el Consell de la Joventut i amb l’entitat Casal Jaume I, per a que els joves de la ciutat puguen realitzar diferents activitats. El regidor avançava que “els nostres joves molt prompte tindran el seu propi Casal, recuperant una normalitat en la relació Ajuntament-Consell Jove, que mai tindria que haver-se trencat”. Aquest Casal s’ubicarà al barri del Llombo, on fins ara estava el Punt d’Econtre Familiar, que canvia d’ubicació. A més a més, Pla ha fet una proposta a totes les regidories de l’equip de govern per tal que es tinga en compte als joves en qualsevol activitat que es vaja a desenvolupar ena la ciutat.

En definitiva, exposava el regidor, des del Govern d’Ontinyent “fem una aposta clara per l’educació pública, l’esport i la joventut, gestionant els diners de tots en estes àrees sense malbaratar en grans fastos, i complint amb les obligacions amb la ciutadania tot i les limitades possibilitats que el pressupost ens dona”. En paraules de Pepe Pla, “amb aquestos pressupostos estem demostrant que en època de crisi, més que mai, es poden fer coses si es fa una gestió impecable, amb dedicació exclusiva i imaginació”.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent trau a licitació per 460.000 euros les obres de l’anell “ciclopeatonal”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació per 462.708,91 euros (iva inclòs) la creació de l’anell …