Ontinyent, Ibi i Alcoi unificaran la seua fiscalitat per a atraure empreses a les seues àrees industrials

Els ajuntaments i les patronals d’Alcoi, Ibi i Ontinyent han acordat aquest matí les principals línies del pla pilot de reindustrialització del territori que va ser plantejat la setmana passada a Ximo Puig, president del Consell, en una reunió a València. En la primera reunió després del seu pas pel Palau de la Generalitat, els alcaldes de les tres ciutats que impulsen el citat pla han acordat harmonitzar i unificar tant la fiscalitat com la tramitació de permisos i llicències en aquestes tres ciutats, situades en el conegut com a eix industrial valencià. Per a açò, s’ha creat un grup de treball que ha de presentar un informe d’harmonització fiscal i administrativa dels tres municipis.

A la reunió, en la qual ha actuat d’amfitrió l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han acudit els alcaldes d’Ibi, Rafael Serralta, i Alcoi, Toni Francés, i els presidents de les patronals Coeval, Rafa Pla, i FEDAC, Pablo de Gracia, i el director de IBIAE, Héctor Torrent. Durant la trobada, s’ha destacat que la idea d’impulsar un pla pilot de reidustrialització liderat capitals de comarca com Ontinyent (la Vall d’Albaida), Alcoi (l’Alcoià-Comtat) i Ibi (la Foia de Castalla) ha sigut “molt bé rebuda” per part del President del Consell i que és necessari “respondre” a aquesta receptivitat amb “plantejaments i propostes realitzables i mesurables”.

Tant els alcaldes com els representants de la patronal han insistit que és “el moment de parlar més de reindustrialització d’un territori”. Expliquen, referent a açò, que “quan cau un sector econòmic, el territori és el que queda, per aquest motiu siga necessari apostar més per regenerar zones geogràfiques concretes”, van destacar fonts de la reunió.

En aquest sentit, a més de l’harmonització fiscal i administrativa, els alcaldes s’han compromès a assenyalar un àrea d’industrialització prioritària en cadascuna de les ciutats, per a començar a actuar de manera més localitzades. Les patronals, per la seua banda, hauran d’aportar un catàleg amb els requisits i les característiques que ha de tenir un sòl industrial per a considerar-ho de qualitat. En aquest pla pilot també es vol comptar amb una línia de finançament específic centrat en la modernització de les empreses, que vindrà de la mà de Caixa Ontinyent, entitat que serà convocada a la següent reunió, però que ja ha manifestat la seua voluntat de participar.

Mitjançant aquest pla pilot es pretén assajar a Ontinyent, Alcoi i Ibi una fórmula de reindustrialització del territori valencià que puga ser aplicable en altres punts de la Comunitat, per aquest motiu s’haja optat per comptar amb els agents locals. També s’estudiara la possibilitat d’implicar a les diputacions de València i Alacant, de manera que siga una acció coordinada entre les tres administracions amb competències directes en els municipis escollits.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Adjudicades les obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana

L’Ajuntament d’Ontinyent adjudica diverses obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La …