Ontinyent i Villena digitalitzen el comerç local

Els municipis d’Ontinyent i Villena estan treballant per a impulsar la digitalització del seu comerç local. Ho fan en el marc del projecte Innova Comerç impulsat per la Conselleria d’Economia i que compta amb la participació de les associacions Comerç IN i VI de Villena, els Ajuntaments de tots dos municipis i la UPV.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assistit aquest matí a Ontinyent a la presentació del projecte, on ha anunciat que en 2019 la seua conselleria incrementarà en més d’un 37%  el pressupost per a impulsar el comerç electrònic en el sector de l’artesania i del xicotet comerç fins a arribar als 7,4 milions d’euros. L’acte comptava també amb les intervencions de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; la Presidenta de Comerç IN Ontinyent, Mª José Alhambra; el President de l’Associació de Comerciants VI de Villena, Jorge García; i David Juárez, Professor Titular de l’Escola Universitària del Departament d’Enginyeria i Materials de la UPV.

El comerç electrònic està creixent de manera continuada i imparable. Des del  2014 les vendes en línia s’han incrementat en un 59,7%  “i per aquesta raó és necessari que el comerç i l’artesania valenciana estiguen en les millors condicions per a fer front a les necessitats del client digital”, assenyalava Climent. El projecte Innova Comerç Ontinyent i Innova Comerç Villena, s’emmarca dins del Pla de Digitalització del Comerç i l’Artesania de la Comunitat Valenciana 2018-2023 posat en marxa per la conselleria d’Economia.  

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez manifestava que: “en els temps que corren on la competència és feroç, abordar un camp en el qual tradicionalment el xicotet comerç havia quedat fora és una cosa essencial. Des de l’Ajuntament treballem en aqueixa línia, com demostren els 160.000 euros que destinarem al Consell Econòmic i Social en 2019. Estem encantats de sumar-nos a aquest projecte i col·laborar amb les associacions comercials, la UPV i la Conselleria de Economia, on el Conseller Rafa Climent sempre ha mostrat una especial sensibilitat cap al comerç i cap a Ontinyent que li agraïm”, manifestava.

El professor de la UPV David Juárez, donava detalls de l’anàlisi realitzada en tots dos municipis sobre l’estudi que serveix de punt de partida per a aquest projecte, del qual s’han extret dades com que els comerços que componen aquestes associacions treballen un 80% en àmbit local i comarcal, la meitat externalitzen el manteniment de les seues pàgines web, i a penes el 32% tenen botiga online pròpia, aspectes en els quals es treballarà per a millorar, entre altres.

En aquest sentit, des de les associacions Comerç IN Ontinyent i VI de Villena, Mª José *Alambra i Jorge García donaven detalls del treball iniciat en 2018 en tots dos municipis, que han inclòs accions com la creació d’una marca, vídeos de sensibilització, així com formació en grups de 20 comerços en diferents matèries relacionades que s’ha dut a terme en 2018 i que es continuarà en 2019. A més, s’han seleccionat més de 20 comerços en cada municipi amb estan treballant assessors digitals a manera de prova pilot per a implantar els diferents canals de comunicació digital més apropiats per a cadascun. Igualment, s’ha treballat per a cadascun un pla de màrqueting i comunicació digital, eines que també s’estan elaborant a nivell conjunt per a implantar de manera col·lectiva en el marc de cada associació. La part del projecte desenvolupada enguany ha estat finançada per l’Agència Valenciana d’Innovació.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …