L’Observatori d’Innovació d’Ontinyent comença la seua activitat

L’Observatori d’Innovació d’Ontinyent ha començat la seua activitat amb una reunió a l’espai Coworking sobre aplicació de la Compra Pública Innovadora al municipi. L’Observatori, tal com es va anunciar per part de l’alcalde Jorge Rodríguez, i el President del Clúster Innovall, Rafael Pla, sorgeix de la voluntat públic-privada entre ambdúes entitats (Ajuntament i Innovall) de dur a terme una sèrie de reunions de treball perquè Ontinyent integre transversalment la innovació en totes les seues àrees de gestió comptant amb solucions innovadores de les empreses del territori.

Així, la primera de les accions de l’Observatori ha consistit en una reunió de treball sobre la Compra Pública Innovadora (CPI) i la seua aplicació pràctica com a resolució dels reptes i necessitats del municipi d’Ontinyent. En esta reunió participaven per l’Ajuntament el regidor de Promoció Econòmica Pablo Úbeda acompanyat del personal tècnic del Consistori; membres d’Innovall Clúster, encapçalats pel seu President, Rafael Pla, així com equip tècnic i empreses; i responsables de l’empresa Tantum Consultors, especialista en gestió i implantació de CPI en administracions públiques.

Durant el transcurs de la reunió s’ha explicat de manera pràctica què és la CPI, raons per a implementar la CPI com a licitació nova al sistema tradicional i quins beneficis suposa per a l’administració pública i l’empresa privada. Finalment, i per a concloure la reunió es determinava quin és el segon pas d’aquesta iniciativa: concretar una sèrie i prioritats que donen major benestar a la ciutadania d’Ontinyent basades en estratègies i accions innovadores vinculades a aspectes socials, econòmics i mediambientals que suposen una riquesa local per als habitants d’Ontinyent i per a les empreses més innovadores del territori.

Aquesta reunió està inclosa a la primera fase d’accions de l’Observatori, que serà d’estudi i estadística per determinar quines són les necessitat del municipi i dels seus ciutadans. Posteriorment, es dissenyarà un pla d’actuació i  es realitzarà tasques de conscienciació, promoció i difusió dels treballs fets i els resultats obtinguts. Entre les àrees en les que està previst treballar, i que derivaran en projectes concrets, es troben Salut, canvi demogràfic i benestar; Economia i emprendedurisme Sostenible; Energia segura, neta i eficient; Transport intel·ligent, sostenible i integrat; Educació;  Acció pel clima, eficiència de recursos i matèries primeres;  i Societats inclusives.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …