22/02/2024 - 1:33
Més

  La Plataforma per la Reindustrialització Territorial Es Reuneix amb la Consellera de Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

  La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, que agrupa a COEVAL, FEDAC i IBIAE, ha mantingut una rellevant reunió amb la consellera de Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes. L'objectiu de la trobada va ser presentar les iniciatives i necessitats de les empreses de les comarques que representen, i aprofundir en qüestions comunes per al seu desenvolupament.

  Altres notícies

  La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, que integra COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), FEDAC (Federació Empresarial Alcoià-Comtat) i IBIAE (Associació d’Empresaris Foia de Castalla), ha mantingut una trobada a Ibi amb Nuria Montes, consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. Vicent Donat (secretari general de COEVAL), Rafael Francés (responsable tècnic de FEDAC), Bernardo Guillem (president de IBIAE) i Héctor Torrente (director de IBIAE) van exposar a la consellera diverses qüestions d’interès per a les empreses de les seves comarques i que sempre responen a elements comuns als seus territoris.

  Les associacions es van presentar a la nova consellera, donant a conèixer la tasca que realitzen cadascuna d’elles a les seves comarques per a reforçar el teixit productiu dels seus territoris, a més de defensar els interessos i inquietuds de les empreses i entitats que representen. COEVAL, FEDAC i IBIAE es reuneixen com a Plataforma per la Reindustrialització Territorial per a dur a terme trobades de treball periòdiques des de 2014. Aquestes associacions territorials posen en comú les accions que estan desenvolupant i proposen actuacions conjuntes en matèries que afecten les seves comarques.

  També es va tractar l’èxit de les dues primeres edicions de l’‘Encontre clients-proveïdors de la Comunitat Valenciana’, celebrat a Ibi i Gandia respectivament, així com la intenció de dur a terme una tercera edició amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. L’objectiu d’aquests encontres és potenciar les oportunitats de negoci entre empreses de la Comunitat Valenciana, basades en la proximitat i en millorar l’impacte de les relacions comercials en el creixement socioeconòmic dels seus territoris. Les empreses que han participat amb anterioritat presenten els seus productes o capacitats productives a potencials clients. L’‘Encontre clients-proveïdors de la Comunitat Valenciana’ s’ha convertit en una cita ineludible per a descobrir nous col·laboradors, proveïdors o clients, amb els quals iniciar una relació empresarial dins del territori.

  Un altre punt destacat que la Plataforma va destacar a la consellera Nuria Montes és la importància dels incentius per a les empreses industrials. Els incentius en matèria d’industrialització per a inversions de pimes industrials millora la seva competitivitat per a fer front als reptes que plantegen tant el present com el futur més immediat. La indústria ha sigut generadora i motor de riquesa per a situar en el mapa els territoris.

  A més, és important que la Generalitat Valenciana treballe davant la Unió Europea en una revisió del règim de minimis que regeix actualment i procedisca a una actualització que, per raons objectives de l’augment de costos en projectes, s’ha produït. És una realitat demanada per les empreses.

  La Plataforma – COEVAL, FEDAC i IBIAE – es posa a disposició de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, per a treballar conjuntament des d’una coordinació que permeta impulsar projectes que afavorisquen la retenció i atracció d’empreses, talent i llocs de treball. En definitiva, buscar sinergies per a reforçar el teixit productiu de les empreses de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -