La modificació del PGOU permet iniciar l’execució de la sentència de l’IVVSA al barri de La Vila

0
Nucli antic de "La Vila" a Ontinyent. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està treballant en una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana imprescindible per poder iniciar l’execució de la sentencia del conveni incomplit per l’antic Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) durant l’etapa d’Isabel Bonig (PP) com a Consellera d’Infrastructures, que suposarà una inversió de 3 milions d’euros de la Generalitat Valenciana als propers anys. Es tracta d’una modificació que està previst que s’aprove de manera inicial en octubre, una volta es compte amb els informes favorables necessaris que s’estan tramitant.

En paraules de Joan Sanchis, regidor de Territori, “es tracta d’una actuació de gran complexitat i que requereix de molts tràmits en distints departaments de l’administració autonòmica”. Així, està previst que enguany, a més de l’aprovació inicial de la modificació del PGOU, es concrete la compra de 4 de les 10 habitatges que resten per adquirir, estant previst recórrer a la via de l’expropiació en la resta de propietats. En 2021 es contractarà i realitzarà la redacció dels dos projectes que conformen la intervenció: el projecte de reurbanització de l’espai entre el Carrer Callarís i el Carrer Trinitat; i el projecte d’edificació de 12 habitatges al Carrer Trinitat. Per tots aquests tràmits, Els dos projectes no es podran executar abans de 2022, estan previst que finalitzen en 2023.

El regidor de Territori explicava que el consistori ontinyentí actuarà al tram comprés entre l’accés a La Vila des de la Plaça Major fins la paral·lela del carrer Roses. Un espai que serà demolit i enjardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció dels habitatges amb places de garatge, tot mantenint l’espai d’esponjament i convivència creats a la Plaça Trinitat.

En aquest sentit, Sanchis explicava que per tal de dur a terme totes estes actuacions serà necessari aprovar al ple d’aquest dijous 1 d’octubre una addenda al Conveni que permetrà adequar les partides econòmiques a la possibilitat d’execució. D’aquesta manera, les intervencions previstes per a 2020 i 2021 es podran executar amb els 250.000 euros ja ingresats per la Generalitat Valenciana; que concentrarà la major part de la inversió en 2022 (1.500.000 euros) i 2023 (1.226.000 euros).

El regidor recordava que esta obra, en estar acabada i afegir-se a la inversió del milió d’euros dels fons europeus FEDER per actuar a la muralla i l’accessibilitat al barri; a les obres de reurbanització integral fetes al mateix i a les actuacions municipals executades dins els diversos programes de sanejament i rehabilitació posats en marxa, “suposaran un nou i important pas endavant en eixe treball que venim fent per recuperar i dotar de vida al nostre centre històric”, concloïa.