La Generalitat destinarà dos milions d’euros per a ajudes a la Vall d’Albaida

0

El Govern valencià, presidit pel socialista Ximo Puig, destinarà 1.932.032 € per a ajudes directes a autònoms i microempreses de 32 municipis de la comarca de La Vall d’Albaida.

Les ajudes s’emmarquen dins del Pla Resisteix en el qual es destinaran 160 milions d’euros per a ajudar els sectors més afectats per les restriccions. La nova iniciativa beneficiarà 45.000 autònoms i 23.000 empreses de la Comunitat Valenciana.

Dels 32 municipis valldalbaidins que poden acollir-se al Pla resisteix, el que més ajudes percep és Ontinyent amb 806.540€. Rebran també ajudes significatives altres com ara Benigànim (144.867€); L’Olleria (142.858); Albaida (129.962€); Bocairent (112.611€) i Aielo de Malferit (78.867€).

Per a la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró : “La Generalitat està adoptant les mesures que la pandèmia ens obliga, però sense oblidar els sectors que més afectats estan per les restriccions”.

Estes noves ajudes es gestionaran mitjançant els ajuntaments. Els autònoms podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (inferior a 10 treballadors). L’import augmentarà en 200 euros per cada empleat a càrrec.

La Generalitat subvencionarà el 62,5 % de la quantitat que es destinarà a cada municipi. L’ajuntament es comprometrà a una aportació del 15% i el 22,5% restant anirà a càrrec de la Diputació provincial corresponent.

Per a Torró, secretària general del PSPV-PSOE d’Ontinyent: “la coordinació entre administracions és necessària. Des del Govern valencià s’assumeix la major part de la despesa i s’aposta per la proximitat en la gestió que els ajuntaments ofereixen al ciutadà. Esperem que els ajuntaments de La Vall d’Albaida s’adherisquen al Pla Resisteix i posen en marxa, el més aviat possible, la convocatòria”.

En aquest sentit, el secretari d’organització del PSPV-PSOE en La Vall d’Albaida, Antonio Esquinas, ha valorat “positivament aquesta iniciativa del Govern de Ximo Puig. Hem de ser diligents i eficaços perquè les ajudes arriben ràpid als autònoms i les microempreses, que formen gran part del nostre teixit empresarial”.

Publicitat