29/09/2022 - 14:20
IniciEconomiaL’ajuntament d’Ontinyent paga 300.000 euros mensuals en préstecs

L’ajuntament d’Ontinyent paga 300.000 euros mensuals en préstecs

La reducció dels ingressos en més de 2 milions d’euros es compensarà amb un fort estalvi en despesa corrent

L’ajuntament mantindrà íntegres les subvencions a ADIEM i AFAO per responsabilitat amb els majors i malats davant els incompliments de la Conselleria

L’herència econòmica rebuda i la reducció dels ingressos són els dos punts fonamentals que marcaran els pressupostos per a 2012 de l’Ajuntament d’Ontinyent. El regidor d’Hisenda, Josep Francés, presentava hui en roda de premsa una proposta de pressupostos a la que destacava el fet que la ciutat pagarà 300.000 euros mensuals en concepte d’amortitzacions de préstecs i interessos.

A açò cal sumar una forta reducció dels ingressos previstos, xifrada en vora un 7,5%, el que suposa 2.120.000 euros menys que en 2011, reducció que s’haurà de compensar amb un reducció del 9,5% en despesa corrent i del 8% en el capítol de personal. Concretament, l’apartat de despesa corrent, es redueix 1’6 milions d’euros en aconseguir xifres d’estalvi que arriben als 800.000 euros en personal, 180.000 en neteja, 120.000 en arrendaments, 100.000 en assegurances o 100.000 en enllumenat públic.

La partida més afectada pel fort endeutament heretat serà la d’inversions, que es reduiran en un 48% (-1.170.000 euros), pràcticament el mateix que augmenta la partida d’amortitzacions de crèdits, el que suposa, segons s’explica des del govern, “que gràcies als anys de “despilfarro”, ara, quan més falta fa, no podem fer les inversions necessàries per reactivar l’activitat econòmica com voldríem”.

Les activitats de ponència, els programes culturals, esportius i demés patiran un ajust en 2012 de prop del 20%, “el contrari que feia el PP, que augmentava la despesa corrent al mateix temps que es desplomaven els ingressos, en una clara mostra d’irresponsabilitat”, recorden des del Govern Municipal. Tot i això, Josep Francés ha destacat que hi haurà dues partides que no van a reduir-se, les de les subvencions per a les associacions ADIEM i AFAO, “per voluntat política d’aquest govern, que és solidari amb els nostres majors i malalts, davant una Generalitat que incompleix el seus compromisos i prefereix gastar diners contractant la retransmissió de la Fórmula 1 per a Canal 9 tot i que ja la ofereix La Sexta”, destaca el regidor.

El regidor d’Hisenda ha tingut paraules d’agraïment per a l’esforç dels treballadors municipals per adaptar-se a les circumstàncies, al treball fet tant per part de l’equip econòmic com des d’alcaldia per tal de tenir a punt els pressupostos abans de final d’any, i per a l’exercici de responsabilitat de tots els regidors del Govern d’Ontinyent, que han vist reduït el pressupost per a activitats de ponència.

En resum, Josep Francés destaca que es tracta “d’una proposta realista, amb la qual ens comprometem a fer la reducció de despesa que s’ha de fer per afrontar la realitat com pertoca”, uns pressupostos responsables, prudents i compromesos amb l’estabilitat financera de l’ajuntament, als quals “anem a fer allò que ens han ensenyat a casa: no gastar més del que podem pagar”, apunten des del govern d’Ontinyent.

El projecte de pressupostos s’enviarà la setmana que ve  als agents socio-econòmics, membres del CES i membres del Consell de Participació Ciutadana, que disposaran així d’almenys dues setmanes per presentar propostes. La voluntat del Govern Municipal és convocar dits consells entre el 18 i el 20 de gener, amb l’objectiu d’aprovar el pressupost durant el mes de gener, “complint així amb el nostre compromís amb la participació ciutadana i amb el respecte als procediments democràtics”, conclouen.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

2 COMENTARIS

Comments are closed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents