La Vall d’Albaida participa al congrés del sector agroalimentari

0

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) i el pastisser Teodoro Mora, seran la representació comarcal a la jornada que, el pròxim 18 d’abril,  tindrà lloc a la ciutat de Gandia,  dedicada al sector agroalimentari, organitzada pel Cercle d’Economia de la Safor, l’Institut Ignasi Villalonga i el Cercle Euram de la Safor.

Expositor Asociación embotits OntinyentSegons dades de l’Institut Valencià d’Estadística, el sector agroalimentari valencià, en el seu conjunt, representa més del 20% del conjunt de les exportacions del darrer any. I a Catalunya, un altre referent per al sector, les empreses del subsector càrnic,  han estat les que mes han crescut en els darrers anys, convertint-se en les segons de major importància pel percentatge total de vendes.  Dos exemples que demostren la importància d’aquest sector per a les economies de l’arc mediterrani.  La jornada es planteja el debat sobre el sector agroalimentari com una aposta pel futur, en un sector en continu creixement i on les empreses locals compten amb una important tradició i capacitat de penetració en els mercats internacionals. La internacionalització de la nostra economia és una estratègia fonamental  i en ella intervindran diversos factors. Entre ells, les infraestructures del corredor mediterrani per garantir una ràpida i eficient circulació dels productes cap als mercats internacionals. I també la innovació i la cooperació de les empreses i les cooperatives per afrontar el repte de créixer mitjançant l’enfortiment del sector agroalimentari.

Durant la jornada, intervindran des d’experts en la política agroalimentària comunitària, de diversos departaments vinculats a la investigació i del desenvolupament del sector de la Universitat Politènica de València, i d’empreses representatives del sector agroalimentari valencià, a més de les organitzacions empresarials i de les cooperatives.

Publicitat