La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà el proper 29 de novembre un Fòrum d’Ocupació que oferirà més de 70 llocs de treball en 20 empreses de La Vall d’Albaida i les comarques veïnes, així com tallers i conferències. Es tracta d’una activitat gratuïta inclosa a les accions del programa “Format i Ocupat” de la regidoria de Promoció Econòmica, que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qualificava com “una gran oportunitat tant per a empreses com treballadors, dins l’aposta del govern ontinyentí per fomentar el manteniment i creació de llocs de treball”. El primer edil incidia en què “vam assumir com a pròpia la lluita per reduir les llistes d’atur a Ontinyent, i per això hem posat a l’abast de la ciutadania plans d’ocupació directa però també accions orientades a la iniciativa privada, com l’oficina de l’emprenedor o espais d’ocupació com el que presentem hui”.

El primer edil acudia en l’espai Coworking “Soterrani de les Idees” a la presentació d’esta jornada junt al regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, qui explicava que per ara són 20 les empreses participants, procedents tant de La Vall d’Albaida com de comarques veïnes. Fins a hui s’han tancat 335 entrevistes de treball, que encara es poden ampliar, en romandre obert el termini fins al 24 de novembre per presentar candidatures a la web de l’esdeveniment, www.formaticoupat.es, existint també la possibilitat d’acudir amb el currículum vitae a lliurar-lo en ma a les empreses participants.

La jornada, que es desenvoluparà de 8:30 a 14:30 hores, comptarà també amb xerrades i tallers pràctics plantejats per ajudar als i les participants a millorar la seua recerca d’ocupació amb noves eines, estratègia, actitud, motivació i un pla d’acció. Entre els ponents estaran Joan Carles Rosselló, actor i director escènic, que parlarà de com enfrontar una entrevista de treball per a superar-la amb èxit; la formadora Verònica Carrascosa, que donarà una visió general de les ferramentes que tenim a l’abast per a augmentar les probabilitats d’èxit; Javier Alandes, escriptor i formador, qui impartirà una sessió d’autoconeixement per a que els candidats puguen descobrir tot el seu potencial i conèixer què poden oferir a les empreses; i Sergio Ayala, conferenciant, empresari i motivador d’equips, qui impartirà una conferència sobre motivació, diferenciació per a la recerca de treball i actitud.