29/02/2024 - 0:06
Més

  El CIE denúncia que empreses tèxtils queden fora de les ajudes del Govern

  Altres notícies

  El Consell intertèxtil Espanyol, CIE, exigeix al Govern que totes les indústries tèxtils d’acabats puguen beneficiar-se de les ajudes previstes en l’RD 11/2022, de 25 de juny, per a contrarestar els efectes de la guerra a Ucraïna, i de manera concreta les que corresponen a la indústria intensiva en l’ús del gas. El CIE denúncia que algunes d’aquestes indústries estan quedant fora de les ajudes per comptar amb un codi de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) diferent al 133, corresponent a empreses d’acabats, ja que no s’exigeix un número específic de codi sinó estar realitzant aquesta activitat des de 2021 fins a l’actualitat.

  Segons expliquen, per aquest Decret llei s’adopten i es prorroguen determinades mesures per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, i en el seu article 20 s’estableix la concessió d’ajudes directes a la indústria intensiva en consum de gas per a pal·liar l’efecte perjudicial de l’increment del seu cost ocasionat per la invasió d’Ucraïna. Els requisits per a ser titular d’aquestes ajudes es contenen en l’apartat 2 d’aquest article, i inclouen a totes les empreses que durant l’exercici 2021 hagen realitzat almenys una de les activitats previstes en una sèrie de Codis CNAE i continuen en el seu exercici en el moment de la sol·licitud. Entre aquests codis s’inclou el “133”, que es correspon amb l’activitat acabat de tèxtils.

  En el sector tèxtil existeixen determinades empreses que desenvolupen una activitat d’acabat de tèxtils amb el seu corresponent Impost sobre Activitats Econòmiques, però que consideren que el codi CNAE que millor defineix el conjunt d’activitats és un altre diferent del 133. Són aquestes empreses, les que ara estan veient rebutjades les seues sol·licituds d’ajuda, a pesar que estan travessant situacions molt complicades per l’increment del cost del gas ocasionat per la invasió d’Ucraïna i les sancions imposades a Rússia per la seua causa.

  Des del Consell intertèxtil Espanyol, el seu president Pepe Serna, considera que es tracta “d’una absoluta contradicció” i denúncia que “en aquest decret, d’una banda exigeix que entre els beneficiaris d’aquestes ajudes estiguen les empreses d’acabats, però d’altra banda, deixa fora d’aquestes ajudes a aquestes indústries simplement per una numeració”.

  És per això que, des del CIE, demanen al Govern, que corregisca aquesta situació i recorden que “les indústries dels acabats són una peça clau i necessària per a tot el sector, sent la més perjudicada per l’increment del preu del gas i veient com queda fora de diferents ajudes que li permeten fer front a aquesta crisi”.

  Davant aquesta situació, que es considera de discriminatòria, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha presentat una pregunta parlamentària, a través del president de la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats, Joan Capdevila qui qüestiona el criteri del govern i li pregunta si considera justa la situació creada, amb invitació al fet que es corregisca el que consideren un greuge.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -