29/11/2024 - 8:09
Més

    ATEVAL presenta un ambiciós pla d’actuacions per a tancar 2022 que impulsa la competitivitat i promoció del sector

    ATEVAL, l’Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ha acollit aquest matí en la seua seu d’Ontinyent, la presentació d’un Pla d’Actuació de cara al tancament de l’any 2022, que inclou diversos projectes amb els quals es pretén dinamitzar el sector i guanyar en competitivitat, enfront dels nous reptes del futur. Tots ells compten amb el suport de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat Valenciana i estan dirigits a les seues empreses associades de manera gratuïta i prèvia inscripció.

    Així mateix, durant l’acte s’ha presentat una agenda interactiva amb totes les activitats programades per l’associació, de cara a l’últim quadrimestre de l’any, en matèria de competitivitat, innovació, Internacionalització, RSC i ètica empresarial.

    La jornada, inaugurada per Rafael Lurbe, president Àrea Innovació ATEVAL, s’ha celebrat en format presencial i en línia, i s’han donat a conéixer els diferents projectes pels responsables de cadascuna de les actuacions.

    Concretament, els projectes aprovats són:

    ● Smart Design – Dirigit a l’aplicació de tècniques d’ecodisseny a la fabricació de productes tèxtils altament sostenibles que es durà a terme amb l’Institut Tecnològic de Tèxtil, AITEX. Segons ha explicat Eduardo Fages de l’institut, amb aquest projecte es pretén, a través de diferents fases, analitzar les possibilitats d’ecodisseny en els productes de les empreses tèxtils i facilitar-los les eines necessàries per a una fabricació més sostenible.

    ● Projecte Alternative – Una acció dirigida a la identificació de rutes de valorització de residus tèxtils alternatives als processos de desfibrado mecànic, amb la col·laboració de AITEX. Amb aquesta iniciativa, Eduardo Fages ha assenyalat que es pretén trobar nous processos per a la reutilització de residus i obtindre possibles vies d’aplicació a aquests materials.

    ● La celebració de “Textilthon”, una activitat que ha presentat Rafael Lacasa de Fi Group i que va dirigida a la promoció del sector tèxtil entre els joves mitjançant un hackathon. Els objectius són atraure i retindre el talent dels futurs professionals i generar solucions innovadores i metodologies extrapolables a altres agents i projectes. L’esdeveniment està previst per al 26 de novembre, a la sala Gomis d’Ontinyent.

    ● Accions per a intensificar la transformació digital dels processos industrials i l’ús de tecnologies habilitadores (ket), que ha exposat Guillermo Giménez de l’empresa, Auren Consultors. Com ha assenyalat, es tracta d’aterrar la indústria 4.0, en les empreses associades de ATEVAL adaptada a les seues necessitats, per a tindre unes indústries ben connectades i poder obtindre dades que ens permeten una millor gestió empresarial en totes les seues àrees. El diagnòstic serà el gruix del projecte, al costat de dos tallers pràctics durant el mes d’octubre.

    ● Programa formatiu “Sostenibilitat i eficiència energètica aplicada al sector tèxtil” dut a terme al costat de l’Institut Tecnològic de la Energia- ITE i presentat per Razvan i Laura Martí. Té com a objectiu ampliar el coneixement de les empreses i dotar-les d’eines que els permeten realitzar un diagnòstic de l’estat de la seua eficiència energètica i detectar oportunitats de millora. El programa està dividit en 10 mòduls.

    ● Diagnòstic ambiental d’empreses tèxtils de Acetex, partint de diagnòstics individuals de les empreses participants per a arribar després a obtindre dades concloents que ens donen una radiografia general del sector. Segons ha explicat Luis González de ACTECO, es tracta de veure que realment s’està entenent el canvi tan important que estem travessant, enfront d’una situació internacional completament canviant i una nova llei de residus molt més potent que l’anterior.

    ● Anàlisi per a la priorització dels ODS en el sector tèxtil, de la mà del Grup Innova. Té per objectiu obtindre una fotografia general del sector i poder ajudar a les empreses a saber cap a on dirigir els seus esforços. Segons ha comentat Ernesto Beltrán de Grup Innova, es tracta de crear cultura, valors i sensibilitzar i formar als professionals.

    ● L’auditoria Social, Fomentex i Grup Innova, segons ha explicat Ernesto Beltrán, tracta de donar resposta a una temàtica que està tenint molta rellevància i demanda per part de les empreses. Per a formar als professionals en aquest àmbit s’han organitzat tres tallers.

    ● Estudi de mercat de tapisseria i decoració al Marroc, del qual ha informat Laura Santos de ATEVAL.

    Segons ha explicat en la seua presentació, Rafael Lurbe, president de l’Àrea d’Innovació ATEVAL “es tracta de projectes que conviden a la reflexió i marquen les línies a treballar per a afrontar nous desafiaments”.

    Al costat d’aquest pla d’actuacions, Salomé Beneyto, gerent de ATEVAL, ha donat a conéixer el programa complet d’activitats de l’associació de cara a l’últim quadrimestre de l’any. L’agenda inclou totes les activitats organitzades des de l’associació d’empresaris del tèxtil al costat d’altres entitats i organismes, per a impulsar la competitivitat, innovació, Internacionalització i RSC dels seus associats.

    Per a facilitar l’accés a la informació i inscripcions, l’agenda s’ha presentat en format interactiu, de manera que també ajude les empreses a planificar i organitzar millor els seus calendaris interns en funció dels seus interessos. S’ha presentat de manera quadrimestral i s’aniran fent recordatoris mensuals. Com ha explicat Salomé Beneyto, “hem volgut fer-la més visual per a millorar i facilitar la nostra comunicació amb les empreses associades”.

    La jornada ha sigut clausurada pel president de ATEVAL, José Vicente Serna, qui ha comentat que “a l’hora de programar tot aquest pla d’actuacions i activitats per a tancar l’any, hem tingut molt presentes les necessitats del sector tèxtil, apostant per aquelles matèries que millor poden preparar a les empreses per a afrontar els nous reptes que tenim per davant, ampliant coneixements que els permeten guanyar en competitivitat”. En aquest sentit, ha assenyalat, que “s’ha fet un gran esforç per seleccionar temàtiques més precises, pràctiques i aplicables”. Així mateix, ha instat els seus associats a fer-los arribar qualsevol inquietud o iniciativa per a tindre-la present en pròximes accions.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -