12/04/2024 - 12:18
Més

  Els veïns d’Ontinyent votaran quines inversions s’han d’executar en 2014

  Altres notícies

  Els veïns i veïnes d’Ontinyent van a poder votar per primera volta quines inversions s’han d’executar a la ciutat. Esta votació es realitzarà entre una sèrie de propostes de l’Ajuntament i la ciutadania que canalitzarà el Consell de Ciutat per un import global màxim de 350.000 euros (consignats al pressupost dins la partida del “Pla d’Ocupació 2014”) que suposarà, segons destacava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “encetar un camí que atén al desig de la ciutadania de participar als assumptes municipals”.

  El primer edil i els coordinadors de les àrees d’Hisenda, Josep Francés, i Política Social, Manuel Ruiz, presentaven hui un “Procés de Priorització de Projectes d’Inversió” del que Francés destacava que “no és més que el principi d’un canvi que potenciarà la implicació de la ciutadania”, i del que Ruiz incidia en què “va un pas més enllà en ser un procés de participació activa”.

  presupostos2-8304Segons explicaven, el procés de priorització pretén establir unes preferències d’uns projectes respecte d’altres. A tal efecte, el Govern d’Ontinyent proposarà un llistat de projectes que es consideren importants per a la ciutat, així com una fitxa informativa dels objectius del projecte, una explicació del mateix i el seu cost. Al mateix temps, s’obrirà un termini de temps per tal que els ciutadans presenten les seues propostes d’inversions, que seran debatudes al si del Consell de Ciutat, l’òrgan on es comprovarà quins projectes són els més proposats i si s’adeqüen a la quantitat de diners prevista.

  Posteriorment, seran els ciutadans i ciutadanes els qui decidisquen mitjançant el seu vot quins tres projectes consideren prioritaris. La informació al voltant dels projectes es podrà consultar a la web muinicipal, als llocs habilitats per a la votació així com als diferents mitjans de comunicació.

  En el procés, al qual podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent d’acord amb el padró de data 1 de desembre, es votarà sobre els projectes elegits pel Consell de Ciutat, als quals es sumaran 5 projectes proposats per l’Ajuntament: l’adequació dels vestuaris del poliesportiu (150.000 euros); la recuperació del pati posterior a la EPA Sant Carles (65.000); l’adequació d’un edifici municipal per a vivenda social (70.000); l’ampliació del Centre Cívic del barri del Llombo (110.000); o la creació d’un punt d’InfoPolicia al parc del Mestre Ferrero (60.000).

  Es votarà un ordre de prelació dels diferents projectes proposats, de tal forma que cada votant podrà elegir fins a tres projectes del total dels proposats, esdevenint nul si es voten més de 3. Per facilitar la participació de la ciutadania, es podrà votar a diferents instal•lacions municipals (Ajuntament, Biblioteca de Sant Josep, Punt de Lectura de Sant Rafel, EPA Sant Carles, Teatre Echegaray i Centre Cívic El Llombo) i també mitjançant una plataforma d’internet amb un sistema de votació telemàtica.

  Tal com explicava l’Alcalde d’Ontinyent, aquest procés de priorització de les inversions a realitzar amb el “Pla d’Ocupació 2014” suposa una tercera fase dins del procés de participació ciutadana impulsat pel Govern d’Ontinyent, que ha estat precedit per altres dues: una primera “fase d’informació” al llarg del mes d’octubre, al qual s’ha informat als ciutadans al voltant del procés d’elaboració del pressupost mitjançant quatre assemblees ciutadanes a diferents barris; i una segona “fase de formació” amb la jornada formativa realitzada en novembre a la qual van participar tècnics i responsables polítics. Complimentades estes dues fases, arriba ara la “fase de decisió”, que permetrà una participació efectiva de la ciutadania en el Pressupost de 2014.

  Jorge Rodríguez recordava que un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent és la regeneració democràtica “una regeneració que passa per donar veu als ciutadans i acostar-los a la pressa de decisions, com anem a fer amb esta iniciativa”, concloïa

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -