30/05/2024 - 15:13
Més

  El pressupost d’Ontinyent per a 2021 entra en vigor per tal de fer front a les crisis provocades per la pandémia

  Altres notícies

  La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, destaca que el pressupost de 2021 persegueix construir una ciutat sana, igualitària i generadora d’ocupació

  El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat aquest dilluns l’anunci oficial sobre l’aprovació definitiva del pressupost municipal per a aquest any, la qual cosa permet que entre en vigor en els primers dies hàbils de l’any. El pressupost de l’Ajuntament d’Ontinyent per a 2021, aprovat amb el suport unànime de tots els grups municipals, supera els 42 milions d’euros. L’anunci en el BOP era l’últim tràmit administratiu per fer efectiu un pressupost que, segons Natàlia Enguix, regidora d’Hisenda,“està disenyat per a fer front de manera immediata als efectes de la pandèmia i que ens acosta a ser una ciutat verda, igualitària i generadora d’ocupació”, manifestava.

  En aquest sentit, s’han incrementat les partides vinculades a la lluita directa contra la pandèmia i la promoció econòmica de la ciutat. Per tal d’evitar que la Covid-19 augmente la desigualtat social s’han consignat 3,9 milions d’euros per atendre les ajudes d’emergència i continuar amb programes com el d’acompanyament psicològic o la lluita contra la soledat no desitjada. Així mateix, les partides per a neteja i desinfecció d’edificis públics, neteja viària i recollida de fem augmenten en un 24% respecte a l’any passat, segons ha recordat Natàlia Enguix.

  D’altra banda, durant la crisi sanitària l’àrea de promoció econòmica va ser fonamental “perquè els efectes econòmics sobre els nostres sectors foren els mínims possibles”, manifestava Enguix. Per aquest motiu, al pressupost 2021 es compta amb una nova aportació municipal als xecs consum “Tornem Junts”, que permetran posar a la venda xecs per valor de 600.000 euros per impulsar compres al comerç, hostaleria i serveis locals, després d’injectar als últims 6 mesos de 2020 més d’un milió d’euros a la ciutat d’Ontinyent. Igualment, en 2021 es compta també amb 130.000 euros en ajudes a pimes, autònoms i micropimes. Així mateix, es manté el suport al Clúster Tèxtil Sanitari, per al qual es destinen 150.000 euros per continuar promovent accions de reforç a la indústria local perquè “entenem que és fonamental impulsar aquest Clúster, ja que que ha permès generar activitat econòmica i ocupació enmig de la pandèmia”, remarcava la regidora.

  Aquestes partides se sumen a la rebaixa al 50% dels principals impostos (IBI i IAE) a les empreses particulars que aposten per l’ús d’energies renovables. D’altra banda, el pressupost de 2021 contempla inversions per valor de 14,5 milions d’euros. Unes inversions que inclouen el programa “Ontinyent Evoluciona amb Europa” finançat amb els fons FEDER, així com millores als centres educatius d’Ontinyent a través del programa “Edificant” per valor de 3,9 milions d’euros; altres 2,6 milions amb accions per a una ciutat més sana i verda que inclouen projectes com l’adquisició de dos nous autobusos per impulsar el transport públic, però també les obres de l’anell ciclopeatonal que connectarà l’IES l’Estació, el poliesportiu i el nou hospital.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -