IniciEconomiaEl Consell pagarà el 50% del deute d’Ontinyent abans de final d’any

El Consell pagarà el 50% del deute d’Ontinyent abans de final d’any

José Císcar confirma a Jorge Rodríguez l’abonament d’almenys 1’5 milions d’euros durant proper mesos

L’alcalde d’Ontinyent demana “la màxima prioritat” per al nou Hospital entre els projectes pendents a la ciutat

La Generalitat Valenciana pagarà abans de final d’any almenys la meitat dels més de 3 milions d’euros que té de deute reconegut amb Ontinyent. Aquest és el compromís que va adquirir ahir el Vicepresident del Consell, José Císcar, amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una reunió mantinguda entre ambdós càrrecs per tal de parlar d’aquest deute, corresponent a subvencions concedides pel Consell però no pagades, corresponents al període 2010-2012.

D’aquesta manera, l’Administració Autonòmica haurà de fer efectiu el pagament d’almenys 1’5 milions d’euros durant el proper semestre, el que suposa una important injecció de líquid per a l’Ajuntament, que d’haver comptat amb estos diners que li corresponen, no s’hauria vist obligat a acollir-se al Pla de Pagaments als Proveïdors del Govern Central.

Dins del clima de bones relacions institucionals entre ambdós representants, que ja es reuniren el passat mes de novembre quan José Císcar era el titular de la Conselleria d’Educació, Jorge Rodríguez va aprofitar la visita per tractar l’estat de diversos projectes pendents d’execució a Ontinyent que formen part del conegut com a “deute històric” de l’Administració Valenciana amb Ontinyent. En aquest sentit, Jorge Rodríguez va plantejar un calendari d’inversions “raonable”, ja que des del Govern d’Ontinyent “som conscients que la situació és complexa i que les inversions de la Generalitat en aquest context seran mínimes”, apunten.

Tot i això,  a l’hora de marcar una “fulla de ruta” per a les actuacions pendents a Ontinyent, l’Alcalde va incidir al Vicepresident que la prioritat ha de ser la construcció del nou Hospital, reclamant que aquest siga el primer de la llista d’hospitals a construir una volta es supere l’actual situació de crisi econòmica. Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “s’ha de ser conscients que la situació econòmica, però cal també reivindicar les inversions que li pertoquen a Ontinyent i que segueixen pendents”, assenyalen. La reunió va transcórrer en un clima de respecte i cordialitat, al qual es va deixar notar que José Císcar, que va ser durant 10 anys alcalde de Teulada és una persona sensible amb el municipalisme, emplaçant el Vicepresident del Consell a l’alcalde d’Ontinyent a continuar les converses en properes reunions.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Popular