21/04/2024 - 17:00
Més

  COEVAL Reclama Agilitat i Menys Burocràcia per a Pimes i Autònoms en la Vall d´Albaida

  Altres notícies

  En la recent Junta Directiva de la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida (COEVAL), es van reiterar les demandes d’agilitat en la gestió i la reducció de normatives i burocràcia innecessàries per a les petites i mitjanes empreses (pimes) i autònoms a la regió. COEVAL va destacar la necessitat d’abordar aquestes qüestions durant l’any 2024 per a avaluar el seu compliment.

  Un dels punts clau assenyalats per COEVAL va ser la complexitat que enfronten les pimes i autònoms a causa de l’allau de normatives i requisits administratius. L’organització va advocar per una reducció significativa de la burocràcia en totes les administracions, facilitant així la implementació de projectes d’inversió que actualment experimenten demores i paralitzacions. Es va proposar l’aplicació del silenci administratiu i l’extensió de la declaració responsable com a mecanismes per a agilitzar els tràmits.

  Així mateix, COEVAL va destacar la importància de garantir finançament real per a pimes i autònoms, proposant l’acompte del 50% del finançament per a projectes amb resolucions aprovatòries de subvencions. Es va posar l’accent en la necessitat que els fons europeus arriben efectivament a les pimes i autònoms de la regió, instant l’Administració Central i Autonòmica a complir amb els compromisos assumits.

  En relació amb el desenvolupament futur de les empreses i autònoms, COEVAL va sol·licitar la supressió de l’import de minimis, permetent així un major accés a projectes d’inversió amb suport públic. També es va proposar la modificació legal de les quanties dels contractes menors, buscant elevar els límits per a subministraments, serveis i obres, la qual cosa facilitaria la col·laboració públic-privada.

  Altres demandes van incloure la revisió automàtica de preus de materials bàsics d’obra, la consideració de la proximitat de les empreses en els contractes i concursos públics, i la valoració adequada de les empreses locals en els plecs de licitació. COEVAL va instar que es prioritze la participació de les pimes i autònoms en els processos de contractació, reconeixent el seu coneixement de l’entorn i la seua capacitat per a adaptar-se a les necessitats locals.

  COEVAL es va comprometre a donar seguiment a aquestes reivindicacions al llarg de l’any, avaluant el grau de compliment per part de les administracions i treballant per a impulsar mesures que enfortisquen el teixit empresarial en la Vall d´Albaida.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -