14/05/2024 - 0:00
Més

    Baixa l’atur en la Vall d’Albaida, segons UGT

    Altres notícies

    Segons les xifres publicades pel SERVEF, a la Vall d’Albaida l’atur registrat a l’octubre de 2020 és de 6325 aturats, és a dir, hi ha 338 aturats menys que en el mes anterior i 475 més que en el 2019, és a dir un descens mensual de 5’07% i una increment anual de 8’12%.

    Quant a la contractació, a La Vall d’Albaida s’han registrat 3174 contractes aquest octubre de 2020, la qual cosa ha suposat 875 contractes menys que en el 2019 és a dir un 21’61% de descens interanual. Per gèneres, 1327 han sigut a dones (41’81%) i 1847 a homes (58’19%). La contractació indefinida mensual d’octubre 2020 és de 343 contractes (10’81%) i la contractació temporal és de 2831 contractes el que significa un 89’19%. Respecte el 2019, la indefinida descendeix en un 31’67% i la temporal disminueix en 716 contractes, un 20’19%. Els contractes a temps parcial són un 28’61% respecte als de jornada completa, un 71’39%.

    Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV, indica que les dades de l’atur i contractació en aquestes comarques milloren per l’ocupació creada en la campanya agrícola així com en serveis públics, especialment en educació, sanitat i programes temporals d’ús d’ajuntaments, encara que manifesta la necessitat de canviar el nostre mercat laboral per a eliminar les condicions precàries en les quals es crea una certa part de l’ocupació i substituir-lo per ocupació de qualitat, estable i que siga fruit d’un nou model productiu.

    Per a Roselló. els ERTES estan demostrant ser una eina de les més eficaces de cara a mantindre les rendes de les persones i evitar la destrucció del teixit empresarial i de llocs de treball associats a ell, qüestions fonamentals per a poder eixir al més prompte possible de la crisi en la qual ens trobem. Per tant, UGT considera que aquests han de continuar fins que siga necessari.

    Aquestes dades reflecteixen la necessitat de garantir la salut en primer lloc, per a permetre que la recuperació arribe amb la menor incertesa possible evitant així les ocupacions temporals i les condicions abusives. Si la crisi sanitària no es controla, l’economia continuarà veient-se afectada de manera negativa, per la qual cosa s’han de posar tots els esforços possibles en què la sanitat siga la prioritat absoluta perquè els llocs de treball i el teixit empresarial puguen començar la seua recuperació.

    En el context actual, el sistema de protecció per desocupació ha de sostindre la renda d’aquelles persones que s’han vist més afectades per la pandèmia. I, de cara a la seua reincorporació al mercat laboral, urgeix posar en marxa unes polítiques actives d’ocupació efectives i suficients i que els Serveis Públics d’Ocupació compten amb mitjans a la seua disposició perquè la recuperació siga reeixida.

    A més, en aquest sentit, Roselló insta a aprofitar aquest moment d’excepcionalitat perquè el nostre model productiu es base en un creixement sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb una ocupació basada en la qualitat. El Pla de Recuperació, Transició i Resiliència ha de contindre els elements necessaris per a complir aquests objectius.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La veu de les dones tèxtils s’amplia: Agullent i Bocairent se sumen a l’estudi històric

    El projecte 'Dones i Fàbriques' s'amplia a Agullent i Bocairent. Descobreix les històries no contades de les dones de la indústria tèxtil de la Vall d’Albaida i com han modelat la nostra història.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -